Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 116 Προβολές

Micro μ 2018 – Έντεκα πόλεις ψηφίζουν μικρού μήκους σε ταυτόχρονη σύνδεση!

micro-μ-patra-2018-fb

micro-μ-patra-2018


Το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έντεκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Φέτος, η διοργάνωση ενισχύοντας το διεθνές της στοιχείο, εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό αποφάσισε να εισάγει φρέσκο διεθνές «μικρό» κινηματογράφο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι μικρές αυτές δομικές αλλαγές αποτελούν μόνο την αρχή ενός μεγάλου εγχειρήματος που θα αλλάξει τα κινηματογραφικά δεδομένα της χώρας το επόμενο διάστημα.

Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο του φεστιβάλ. Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η πρώτη ημέρα θα λήξει μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η «αγαπημένη» ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.

Επίσης, τη δεύτερη ημέρα στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ θα γίνει η προβολή δώδεκα ταινιών μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο, οι οποίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια του ειδικού αφιερώματος για το περιβάλλον με τίτλο «το Micro μ Ντύνεται Πράσινο» κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν ειδικές προβολές και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πρόσβαση για ΑμεA.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Διαγωνιστικό Μέρος (Ελληνικές Ταινίες & Ψηφοφορία)
Σάββατο 13/10, 19:00-23:00 | Εισιτήρια: 7 € – 6 € Προπώληση

Διεθνές Μέρος
Κυριακή 14/10, 16:00-18:00 | Εισιτήρια: 5 € -3 € Προπώληση

Ειδικό αφιέρωμα (Κινηματογραφικό)
Κυριακή 14/10, 18:00-19:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Τελετή λήξης / Βραβεύσεις
Κυριακή 14/10, 19:30-22:00 | Είσοδος Ελεύθερη (με δελτίο εισόδου)

* Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν διήμερο εισιτήριο σε ειδική τιμή.
** Σε ορισμένες πόλεις ενδέχεται να διατεθούν εισιτήρια σε χαμηλότερη τιμή.
*** Η είσοδος στην τελετή απονομής θα γίνει είτε με πρόσκληση ή με δωρεάν δελτία εισόδου που θα διατίθενται από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από το Σάββατο με αγορά οποιουδήποτε εισιτηρίου και σειρά προτεραιότητας.


Χώροι Φεστιβάλ

Αθήνα Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Πειραιώς 206, Ταύρος
Θεσσαλονίκη Θέατρο Αθήναιον | Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35
Ρόδος* Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Ιερού Λόχου 4, Ρόδος
Χανιά Studio OXO NOU |Αγ. Κυριακής 29
Ηράκλειο
– Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου | Λεωφόρος Πλαστήρα 10 (13/10)
– Κ. Χ. Ι. Α&Μ Καλοκαιρινού | Μονής Αγκαράθου 9 (14/10)
Ξάνθη Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. | Αντίκα 7
Πάτρα
– Κινηματογράφος Πάνθεον | Λ. Γούναρη 34 (13/10)
– +δετήρας Πολυχώρος | Αλ. Υψηλάντου 146 (14/10)
Τρίπολη Cine Ville | 28ης Οκτωβρίου 56  & Δημητρακοπούλου 30
Παρίσι* Instituto Cervantes | 7 rue Quentin Bauchart
Αλεξάνδρεια Institut français d’Egypte à Alexandrie 30 rue Nabi Daniel
Κοπεγχάγη* Kulturhuset Indre By | Charlotte Ammundsens Plads 3

*Στις πόλεις αυτές θα πραγματοποιηθεί μόνο το διαγωνιστικό μέρος του IMMF2018 στις 13/10.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
micromfestival.gr | facebook | twitter

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Euphoria-_-Katalin-Egely-(2018)

Euphoria | Katalin Egely (2018)


Το Micro μ ντύνεται Πράσινο

Στα πλαίσια του IMMF 2018 θα υλοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα με θέμα «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Διά βίου μάθηση». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή επτά θεματικών ταινιών μικρού μήκους  Ελλήνων και ξένων δημιουργών και τη διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας με επιμέρους θέμα: «Η Γη Είναι το Σπίτι μας – Άκου Μαμά».

Πιο αναλυτικά, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

EG(ε)O – Η Θάλασσα Για Μένα των Βίκυ Μαρκολέφα, Bastian Fischer (2018) διάρκεια 13’ 23’’, Ελλάδα, Euphoria της Katalin Egely (2018) διάρκεια 4’, Ουγγαρία 77% του Guido Mauilo (2018), διάρκεια 06’30’’ Ισπανία, Insolation της Lea Fabreguettes (2018) διάρκεια 5’:31’’,Γαλλία, Changing Shades of Ulhas River του Sandeep Rasal (2018) διάρκεια 07’ 24’’, Ινδία, The Last Book From Earth Pau Torrano, Marina Soteras (2018) διάρκεια 1’: 53, Ισπανία, Natron των Σοφία Αβραμίδου, Aris Apartian (2018) διάρκεια 5’ 57΄΄, Ελλάδα

Η προβολή των ταινιών του ειδικού αφιερώματος θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 μετά το διεθνές κομμάτι του φεστιβάλ και πριν την τελετή απονομής των βραβείων.

Όσον αφορά το εισαγωγικό στάδιο της δράσης, αυτό θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μιας εκπαιδευτικής ημερίδας με τίτλο:   «Η Γη είναι το Σπίτι μας, ‘Άκου Μαμά». Η ημερίδα έχει πρακτική φύση και αφορά την πληροφόρηση του κοινού στους εξής τομείς: την Οικιακή οικονομία και Περιβάλλον, την Εξοικονόμηση ενεργείας στο σπίτι και την Κομποστοποίηση και Ανακύκλωση στην Πόλη. Ειδικό κοινό στόχο της εκδήλωσης αποτελεί ηλικιακά η γενιά των «γονιών» μας, η οποία μεγάλωσε σε μια εποχή που η περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση σχεδόν δεν υπήρχαν στα κοινά. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 14:00 μετά τη συνέντευξη Τύπου του IMMF 2018 στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Περισσότερες πληροφορίες: micromfestival.gr

mikro-m-patra-2018-2Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3366 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top