Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 459 Προβολές

Μην κοιτάς το φεγγάρι, τραγούδα γι’ αυτό!

θέατρο act - Μην κοιτάς το φεγγάρι 19

θέατρο act - Μην κοιτάς το φεγγάρι 19


Κοιτάζοντας το φεγγάρι από το οικείο πεζοδρόμιο, ο ήρωας μας ο Τζακ αναρωτιέται για τον έρωτα, για το πώς οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν τους συνανθρώπους τους και για το πως ένας νέος σε μία φτωχή πόλη θα βρει δουλειά να σταθεί όταν γύρω του όλα αποκαθηλώνονται.

Ένας νέος άνθρωπος, βρισκόμενος σε μια πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια βρίσκει δουλειά στο νεκροταφείο. Προσπαθεί να ενταχθεί αλλά όπως οι λαοί χωρίς παρελθόν δεν έχουν μέλλον έτσι και αυτός δεν γνώρισε γονείς δεν γνώρισε πατρίδα και το μέλλον του είναι αβέβαιο. Προσπαθεί μάταια να γευτεί τον αγοραίο έρωτα, αλλά η ευφυΐα του δεν τον βοηθάει. Αναζητά στα όνειρά του την αγάπη και όταν αυτή εμφανίζεται άσπιλη μπροστά του τον οδηγεί στο φεγγάρι.

Το τραγούδι του ξεκινά μια επανάσταση ο λαός στο τέλος θα επικρατήσει, τα λόγια του δημάρχου «η πλέμπα είναι ηλίθια» θα τον αποδημήσουν, ο λαός ξυπνάει από τα κινητό του τηλέφωνο για λίγο, επαναστατεί και μετά επιλέγει τον επόμενο ηγέτη, που θα του πει τα ψέματά που θέλει να ακούσει και ξαναγυρνάει στο κινητό του.

θέατρο act - Μην κοιτάς το φεγγάρι 13


Στη νέα παραγωγή της ομάδας Κάνθαρος και του θεάτρου act «Μην κοιτάς το φεγγάρι», μια δωδεκαμελής ομάδα ηθοποιών και τραγουδιστών χορεύει και ερμηνεύει σε ρυθμούς Rock-pop, Gospel, Jazz και hip hop. Μια παράσταση που φτάνει το μιούζικαλ στα όρια του και μας αφήνει να απολαύσουμε ένα σύγχρονο χοροθέατρο με πολυφωνία. 

Μετά το «Κορίτσι που Επιμένει» -ένα ακόμα δύσκολο εγχείρημα- ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας μας οδηγεί σε ένα έργο με έξυπνες στιχομυθίες και ο Διονύσης Μπάστας σε μουσικά μονοπάτια εξόχως συγκερασμένα. Οι περιγραφές μας αποστασιοποιούν από τον χορό, μας επεξηγούν ξεκάθαρα τη ροή της παράστασης και οι αισθήσεις παγιδεύονταν σε ένα θέαμα πληθωρικό.

θέατρο act - Μην κοιτάς το φεγγάρι 08


Οι δώδεκα νέοι ηθοποιοί επιδεικνύουν εξαιρετική πλαστικότητα, με στοχευμένη κίνηση ολόκληρου του σώματος ώστε να χρησιμοποιήσουν όλο το χώρο του θεάτρου. Εξαιρετικές φωνές, που υποστηρίζουν άψογα το όλο εγχείρημα, με καθαρή απόδοση, ώστε σε κάθε σκηνή να ξέρουμε ακριβώς τι διαδραματίζεται.

Μέσα από ένα μιούζικαλ ατενίζουμε επίκαιρους προβληματισμούς. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που μας δείχνει για παράδειγμα πως η εκκλησία συνάδει με την εξουσία, πώς η αναζήτηση του χρήματος υπερνικά το πηγαίο αίσθημα της αγάπης και πως αυτό το αίσθημα της αγάπης, μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η παράσταση «Μην κοιτάς το φεγγάρι», που είναι ένα ωραίο θέαμα που αγγίζει και προβληματίζει… τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στα κινητά σας τηλέφωνα!

θέατρο act - Μην κοιτάς το φεγγάρι 18


Πρωτότυπο κείμενο, στίχοι και σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Ερμηνεύουν: Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, Δέσποινα Γκοτσοπούλου, Λίνα Ζαχαροπούλου, Θοδωρής Ζωγόπουλος, Δήμητρα Θεοφανίδη, Αγγελική – Ζωή Καραγκούνη, Σοφία Νικολετάκη, Γιάννης Ντακόλιας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ιάσονας Φούκας, Αθηνά Φουσέκη και Βιβή Φωτοπούλου

Χορογραφίες: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βιβή Φωτοπούλου
Φωτογραφίες προβών: Ιφιγένεια Πουλιάδου
Αφίσα: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Φωτογραφίες αφίσας: Γιώργος Μαγεράκης
Βίντεο τρέιλερ: Σπύρος Ματθαιόπουλος

Παραγωγή: Θέατρο act, 2018

* Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Βαγγέλη Τσινιά

Ταυτότητα Παράστασης


Ημερομηνία:
Από 22 Φεβρουαρίου 2018, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

Τοποθεσία:
Θέατρο Act, Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

Εισιτήρια:
13 € (Κανονικό), 10 € (Μειωμένο), 6 € (ηθοποιών, θεατρολόγων, φοιτητών δραματικών σχολών)


Πληροφορίες / Κρατήσεις / Προπώληση:
2610272037 & 6936122263 | facebook event | Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 32 Άρθρα

Δημήτρης Ζαπάντης. Γεννήθηκα πριν 38χρόνια στο κάστρο της Πάτρας, ακόμα εκεί είμαι και ατενίζω την αγαπημένη μου πόλη από ψηλά. Ξεκίνησα να σπουδάζω θεατρολογία, στο πανεπιστήμιο της και διάγω βίον ήρεμον και οικογενειακόν τρόπον τινά. Όνειρό μου είναι να γίνω «κάποιος». Μόλις μεγαλώσω και νοικοκυρευτώ θα τα καταφέρω... | dimzap52@gmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top