Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 261 Προβολές

Μίζερα, κενά ανθρωπάκια

train-2373323_1280-(1)

train-2373323_1280-(1)


Δραματοποιημένη ζωή, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, άπαντες σε μια μόνιμη δυστυχία, εγκλωβισμένοι στο «δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα, δεν μου αρκεί τίποτα, πάντα θέλω κάτι άλλο, κι άλλο, κι άλλο», με τη δουλειά μας, τα λεφτά μας, τις κοινωνικές συναναστροφές μας, ή τους ερωτικούς συντρόφους μας. Κι αν τα πρώτα τρία ζητήματα ζωής αλλάζουν ευκολότερα, η συναισθηματική κατάντια δεν έχει τέλος. Δεν υπάρχει καν πάτος στο βαρέλι της μιζέριας.

Σχέσεις που υπάρχουν μόνο και μόνο από την ανασφάλεια της μοναξιάς «είμαι κάπου, ενώ θέλω να είμαι αλλού, σιχαίνομαι αυτό που έχω, αλλά παραμένω γιατί είμαι ένας ακόμα δειλός ανθρωπάκος», κι άλλες γελοίες μικροπρεπείς σκέψεις, που το μόνο που καταφέρνουν, είναι να δίνουν άλλη μια κλωτσιά για να βουτήξουμε γρηγορότερα στον πάτο της εσωτερικής εξαθλίωσης, ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε περιφερόμενα συναισθηματικά πτώματα, χωρίς την παραμικρή έκκριση πραγματικής επιθυμίας. Η μόνη επιθυμία που υπάρχει, ανήκει στη φαντασία και μόνο. Στον ρεαλισμό μέσα θα είμαστε αιωνίως υπόδουλοι της μικροψυχίας και του τρόμου μας για να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 60 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top