Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 60 Προβολές

Νέα παρέμβαση της ΠΦΠΟ για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων

dog-gia-dikaiwmata

dog-gia-dikaiwmata


Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειες, που πρώτη ξεκίνησε το 2014, με στόχο την ένταξη στο άρθρο 24 του Συντάγματος διάταξης για την προστασία των ζώων ελπίζοντας ότι η αναθεώρηση θα συνεχίσει να γίνεται υπό το φως του Διαφωτισμού.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της οπτικής αποτελεί και η άποψη πως ο άνθρωπος είναι ίσος προς τους βιολογικούς του εταίρους, τουλάχιστον σε  επίπεδο εφαρμοσμένης ηθικής. Και ακόμα πως τα έμβια όντα δεν μπορούν να υφίστανται νομικά και ηθικά την μεταχείριση ενός res.

Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν και το 2017 στις συζητήσεις που είχαμε με την ομάδα Συνταγματολόγων, που ανέλαβε  να ετοιμάσει την πρόταση προς την Κυβέρνηση για τα υπό αναθεώρηση άρθρα του ισχύοντος Συντάγματος.

Χθες η ΠΦΠΟ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ορίστηκε για να προχωρήσει στην πρόταση αναθεώρησης, κ. Νικόλαο Παρακευόπουλο αλλά και σε όλα τα μέλη της ομάδας, όπου εμπεριστατωμένα αναλύει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί μεγάλη ανάγκη να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα διάταξη για την προστασία των ζώων εν γένει, συμβαδίζοντας με πολλές άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Αναλυτικά η επιστολή.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top