Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 111 Προβολές

Νικόλας Αναδολής και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: Instant Composing στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

anadolis-ktistakis

anadolis-ktistakis


Δύο εξαιρετικά δημιουργικοί μουσικοί, ο Νικόλας Αναδολής και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, συναντώνται και συνθέτουν μουσικές εικόνες, με χρώματα από την κλασική, τζαζ και world μουσική. Οι δύο μουσικοί, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν συνθέσεις που μεταφέρουν την έμπνευση και το συναίσθημα της στιγμής. Μέσα από ένα μοναδικό μουσικό performance, καλούν το κοινό να αισθανθεί τη μουσική και να συνδιαμορφώσει την ατμόσφαιρα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μουσικοί δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση (instant composing) και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Εξ ορισμού και εκ των πραγμάτων κάθε μουσική σύμπραξη είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται.

Ο Νικόλας Αναδολής, που αυτοσχεδιάζει στο πιάνο από πολύ μικρή ηλικία, ξεκίνησε πεντέμιση χρονών με μαθήματα κλασικού πιάνου για να τον κερδίσει αργότερα η τζαζ. Έχει παρακολουθήσει master classes με γνωστούς μουσικούς και έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις, μερικές από τις οποίες είναι το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τζαζ Πιάνου Martial Solal που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι (2010) και το Clare Fischer Composition Award στο Berklee College of Music (2012).

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους μουσικούς και εμφανίστηκε ως τζαζ πιανίστας σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και στο μυθικό jazz club Blue Note της Νέας Υόρκης.

Στη σκηνή συναντά τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, με πολυετή πανεπιστημιακή πείρα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (τομέας Jazz) του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας και σπουδές στη Μουσική Ερμηνεία, στη jazz performance και στα drums, όπου έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ξένης και ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει ενορχηστρώσει παραστάσεις μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών και ειδικά αφιερώματα, όπως και πρόσφατα κυκλοφόρησε τις νέες του συνθέσεις με το προσωπικό σχήμα Αlex Drakos Trio και το album με τίτλο Tora.

Συντελεστές: Νικόλας Αναδολής, πιάνο, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, τύμπανα

 

Πληροφορίες

Κυριακή 03/02 | 21:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα | www.snfcc.org

Ελεύθερη είσοδοςΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top