Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 18 Προβολές

Ο Αετός του Δέλτα

edab5e545cc8cf6a49faaa8a9ea6a3d0_XL

edab5e545cc8cf6a49faaa8aL


Ο Στικταετός (Clanga clanga) είναι μεγάλος και σκουρόχρωμος αετός, ο οποίος είναι χειμερινός επισκέπτης στην Ελλάδα. Διαχειμάζει στους μεγάλους υγρότοπους της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με το Δέλτα Έβρου – και τους γειτονικούς λόφους, να αποτελούν το σημαντικότερο τόπο διαχείμασής του.

Η μέγιστη καταγραφή που έχει γίνει σε ελληνικό επίπεδο είναι 47 πουλιά το 2008, σε κούρνια στο Δέλτα Έβρου.

Στις πρόσφατες καταμετρήσεις του Φορέα Διαχείρισης μετρήθηκαν 43 πουλιά, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση Στικταετών που έχει καταγραφεί στον ελληνικό χώρο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο πληθυσμός του έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην κατηγορία «Κινδυνεύον».



Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3118 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top