Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 231 Προβολές

Ο Αγώνας των 35 συλληφθέντων μεταναστών της Μόριας είναι Αγώνας Όλων μας

Free-the-Moria-35-refugees

Free-the-Moria-35-refugees


Ψήφισμα στήριξης των 35 μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την απρόκλητη και με πρωτοφανή αγριότητα επίθεση της Αστυνομίας τον Ιούλιο στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, αγριότητα που έχει καταγγελθεί και από διεθνής οργανισμούς. Οι συλληφθέντες αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο και 30 από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι και κρατούνται σε άθλιες συνθήκες – όπως καταγγέλλεται- στις φυλακές της Χίου και της Αθήνας.

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Λέσβου καταθέτει ανοιχτό (προς υπογραφή) ψήφισμα στήριξης των 35 συλληφθέντων, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους:

Ο Αγώνας των 35 Μεταναστών είναι Αγώνας Όλων μας.

Την Τρίτη 18/07 η Αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με πρωτοφανή αγριότητα, εντός του κολαστηρίου της Μόριας στη Λέσβο σε πρόσφυγες και μετανάστες (κυρίως Αφρικάνικης καταγωγής) που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία για τις μεγάλες καθυστερήσεις εξέτασης των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει. Επίσης διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κολαστήριο της Μόριας. Αμέσως μετά τα επεισόδια που δημιούργησε η Αστυνομία και την βίαιη καταστολή της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σκούπα, κατά την διάρκεια της, στοχοποιήθηκαν με εκδικητικό τρόπο πρόσφυγες από την Αφρικανική κοινότητα, με αποτέλεσμα τις 35 συλλήψεις.

Η αστυνομία βαρούσε ανελέητα όποιον έβρισκε μπροστά της με αποτέλεσμα των τραυματισμό πολλών προσφύγων. Οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια συνεχίστηκαν και μετά τις συλλήψεις των 35, οι οποίες έγιναν στο σωρό και χωρίς κανένα στοιχείο. Μοναδικό κριτήριο ήταν το χρώμα του δέρματος των συλληφθέντων αφού έχουν στοχοποιηθεί Αφρικανοί μετανάστες. Και οι 35 μετανάστες έχουν το ίδιο κατηγορητήριο. Τις επόμενες μέρες οι 30 έχουν απολογηθεί όπου κρίθηκαν προφυλακιστέεοι και έχουν μεταφερθεί στις φυλακές της Χίου και της Αθήνας. Σύμφωνα με τους δικηγόρους οι συνθήκες κράτησής τους είναι άθλιες. Υπάρχει ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα και τρόφιμα.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης από την Αστυνομία στους πρόσφυγες, μέσα στο κολαστήριο της Μόριας, έδρασαν ακροδεξιά στοιχεία που λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός του μετεμφυλιακού κράτους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πλήρη ευθύνη για το όργιο αστυνομικής βίας και την αγαστή συνεργασία αστυνομίας και παρακρατικών.

Ως Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Λέσβου στηρίζουμε τους 35 συλληφθέντες και απαιτούμε την απελευθέρωσή τους.

Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα με κάθε τρόπο, με απροκάλυπτη βία απέναντι σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους, πολίτες που θα βρεθούν στο δρόμο της. Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν τι σημαίνει πραγματικά η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη δολοφονική πολιτική της αστυνομίας. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των 35 προσφύγων, να περιφρουρήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στη χώρα μας. Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών!
Να οριστούν τώρα διερμηνείς για τους υπόλοιπους 4 πρόσφυγες όπου δεν έχουν απολογηθεί.
Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
Όχι στην δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση
Προστασία- Άσυλο – Δικαιώματα στους πρόσφυγες
Ελευθερία μετακίνησης για τις χώρες προορισμούς τους – Απεγκλωβισμός τους από τα νησιά
Να σταματήσουν τώρα όλες οι απελάσεις
Στηρίζουμε τις δράσεις που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα για τους 35 μετανάστες!

Το ψήφισμα είναι ανοιχτό για υπόγραφες, καλούμε όλους τους Συλλόγους, φορείς και σωματεία της Χώρας να το προσυπογράψουν.

Η συλλογική διεκδίκηση, η ενότητα κι η αλληλεγγύη, ο ασυμβίβαστος κι ανυποχώρητος αγώνας θα νικήσουν!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα: Λευτεριά στους 35 συλληφθέντες της Μόριας

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2786 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top