Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 45 Προβολές

«Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» στο Θέατρο Λιθογραφείον – Δεύτερος κύκλος παραστάσεων

IMG_0020b

IMG_0020


Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» ξεκινάει το δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Λιθογραφείο στην Πάτρα.

Από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

 

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την παράσταση «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι (μετάφραση Κρίτων Ηλιόπουλος, εκδόσεις Opera), σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη.

Το διαχρονικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι που πραγματεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να αποδεσμευτεί από τις πάσης φύσεως αλυσίδες που τον κρατούν περιορισμένο στη ζωή, γίνεται η αφορμή για ένα πρωτότυπο θεατρικό σε σύλληψη Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.

Όπως λένε οι ίδιοι οι συντελεστές της παράστασης, με την επιλογή τους αυτή θέλησαν να ερευνήσουν ένα εναλλακτικό είδος Θεάτρου όπου πέρα από τη γνωστή θεατρική δράση η ποιητικότητα του λόγου και η μουσική αποτελούν τα βασικά συστατικά της παράστασης. Μας περιμένουν να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μαζί με τον αλυσοδεμένο ελέφαντα σε αυτό το μεγάλο, παράξενο, δύσκολο και υπέροχο τσίρκο που λέγεται ζωή.

Τη διασκευή του έργου και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ένας καταξιωμένος λογοτέχνης παιδικών έργων (“Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο”, “Η μοναξιά του χαρταετού”).

IMG_0007


Τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Δίπλας, γνωστός από τη μακρόχρονη θητεία του στο χώρο του θεάτρου (παιδικών και ενήλικων έργων), με πολύ σημαντική εργογραφία (Μαριενίνα Κριεζή “Μουσικά παραμύθια”, Σοφία Φίλντιση “Τραγούδια για παιδιά” Α’ Κρατικό Βραβείο, Λάκη Κουρεζή “Ο χρόνος ειν’ ένα παιδί που παίζει”, “Χάνσελ και Γκρέτελ”  και “Μόμο” ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας).

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Πάρης Λαλιώτης, με μακρά θητεία στο Θέατρο Δρόμου όπως και μακρόχρονη παρουσία υψηλής αισθητικής στα δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την κίνηση επιμελείται η Όλγα Σπυράκη, αριστούχος απόφοιτος  του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών, επίσης απόφοιτος Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου” και Ανώτερης Δραματικής Σχολής Γ.Θεοδοσιάδη. Έχει εργασθεί ως performer και  χορεύτρια.

Στη σκηνοθεσία η Ελένη Καραμούζη, απόφοιτος της Σχολής “Νέο Ελληνικό Θέτρο” του Γιώργου Αρμένη και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου”Λιθογραφείο”. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις ενώ στην πορεία της ως σκηνοθέτης περιλαμβάνονται παραστάσεις όπως “Ένα παραμύθι για δύο”, “Μάνα , μητέρα, μαμά”, “Ευτυχισμένος πρίγκηπας”, “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”, Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας” κ.α.

IMG_0056


Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη
Κείμενα: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Κίνηση: Όλγα Σπυράκη
Σκηνικά-κοστούμια: Πάρης Λαλιώτης
Αφίσα: Σοφία Δέλγα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκη Καρακώστα, Γεράσιμος Σοφιανός, Γεωργία Μυλωνά

* Φωτογραφίες παράστασης Παναγιώτης Μουλίνος

 

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ ενιαίο

Πληροφορίες/ κρατήσεις: Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172Β

Τηλ. 2610328394 και 6939835990

facebook eventΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top