Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 49 Προβολές

«Ο Χορός της Φωτιάς» του Άρη Μπινιάρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

xoros-tis-fwtias

xoros-tis-fwtias


Τι απέγιναν όσοι είχαν μέσα τους το σπέρμα της ζωής;

Το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τη θεατρική περίοδο με το Χορό της Φωτιάς σε σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία Άρη Μπινιάρη.

Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.

Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.

Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.

xoros-tis-fwtias-5


Συντελεστές

Σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Κωστής Καραντάνης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη
Videoartist: Γιώργος Δασκαλόπουλος
Hair&make-upartist: Άννα- Μαρία Προκοπίδου

Ηθοποιοί: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς

Μουσικοί: Μιχάλης Βρέττας: βιολί, Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά, Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο

xoros-tis-fwtias-2


Πληροφορίες

«Ο Χορός της Φωτιάς» – Μια παράσταση για τον Πόντο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 20:30 | Σάββατο: 18:00 & 21:00 | Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 30 ευρώ – Φοιτητικό-Ανέργων: 25 ευρώ | Α’ Ζώνη: 25 ευρώ – Φοιτητικό-Ανέργων: 20 ευρώ | Β’ Ζώνη: 20 ευρώ – Φοιτητικό-Ανέργων: 15 ευρώ | Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ – Φοιτητικό-Ανέργων: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά : 210 4143 310 (Ώρες Ταμείου: Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάββατο: 16:00-21:00, Κυριακή: 16:00-20:00) | www.viva.gr | ticketservices.gr | 2109213310Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3992 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top