Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 293 Προβολές

«Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» του Λάκη Κουρετζή στο Επίκεντρο+

o-xronos-einai-ena-paidi-pou-paizei-fb

o-xronos-einai-ena-paidi-pou-paizei-fb


Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ που φέτος παρουσιάζει το έργο του Λάκη Κουρετζή «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

Πρόκειται για μία περιπέτεια φαντασίας η οποία ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στην αφηρημένη αλλά και συγκεκριμένη έννοια του χρόνου.

Ένα μικρό κορίτσι η Νίνα αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι ο Χρόνος και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι για να τον συναντήσει. Φανταστικοί ήρωες, ο Φύλακας του χρόνου, το αγόρι που το λένε Τικ-τακ, η Μνήμη, η Λήθη, ο Ύπνος, ο Παιχνιδοποιός την βοηθούν σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης.

Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός – Σκηνοθέτης – Συγγραφέας- Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Παιδαγωγική θεάτρου, Αισθητική αγωγή και έκφραση του παιδιού στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Είναι ο θεμελιωτής του «θεατρικού παιχνιδιού» στην Ελλάδα. Ιδρυτής της ομάδας τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και συνιδρυτής μαζί με την Ανδρομάχη Μοντζολή της Εταιρίας καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Το 1995 εξελέγη στην Γαλλία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Θεάτρου των Παιδιών.

Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Δίπλας
Video: Παναγιώτης Φαφούτης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάρκος Γέττος, Φιορέλα Μαστρόκαλου, Γιώργος Παύλου, Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου, Κατερίνα Στασινού
Οργάνωση Παραγωγής: Επίκεντρο+

Είσοδος 8 ευρώ. Παιδικό 6 ευρώ.

Παραστάσεις: Από Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 12:00.

Επίκεντρο+
Νόρμαν 16, Πάτρα
Τηλ.: 2610 461050

ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει

 
Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top