Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 451 Προβολές

Ο Ερντογάν προσπαθεί να λογοκρίνει και τον Latuff

erdogan-18

erdogan-18


Οι δικηγόροι του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζουν το Twitter ώστε να διαγράψει συνολικά 80 ποστ μεταξύ των οποίων και 11 σκίτσα του Carlos Latuff όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα:

“Λογοκρισία: Οι δικηγόροι του Ερντογάν πιέζουν το Twitter να διαγράψει τα πολιτικά σκίτσα που εμφανίζεται ο ίδιος

Οι δικηγόροι του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan πιέζουν το Twitter ώστε να διαγράψει το περιεχόμενο από 80 ποστ, συμπεριλαμβανομένων και 11 «δικών μου», πράγμα που αποτελεί σαφή πράξη λογοκρισίας! Αυτή είναι η τουρκική δημοκρατία; Γιατί ο Ερντογάν θέλει να εμποδίσει τους Τούρκους να δουν τα σκίτσα μου; Τι φοβάται;”

erdogan-lawyers-pressuring-twitter-to-remove-cartoons-1erdogan-lawyers-pressuring-twitter-to-remove-cartoons-2erdogan-lawyers-pressuring-twitter-to-remove-cartoons-3


Ο Carlos Latuff  με τα πολύ στοχευμένα σκίτσα του έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αφήσει το πολιτικό και κοινωνικό του στίγμα. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με τον αγώνα των Παλαιστινίων, την αστυνομική βία, τους πολέμους και την κοινωνική ανισότητα. Μέσα από τα σκίτσα του αναδεικνύει τον αγώνα κινημάτων και καυτηριάζει αυταρχικές και εξουσιαστικές πρακτικές σε κάθε γωνιά του κόσμου. Από τα σκίτσα του δεν θα μπορούσε να λείπει και η αυταρχική πολιτική του Ερντογάν κάτι που τελικά ενόχλησε το καθεστώς στην Τουρκία.

Μερικά από τα σκίτσα του Carlos Latuff που ο Ερντογάν ζητάει να λογοκριθούν είναι τα παρακάτω.

erdogan-7


erdogan-5


erdogan-3


erdogan-6


 

erdogan-4


erdogan-1


erdogan-2

 

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2721 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top