Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 130 Προβολές

«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» – Προβολή της νέας ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

2019_04_07_αφίσα2

2019_04_07_αφίσα


Το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» και ο Σύνδεσμος κατακλυζομένων Μεσοχώρας καλούν στην πρώτη δημόσια προβολή της νέας ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου: «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα», την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 12 μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, στάση μετρό: Κεραμεικός. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το χωριό Μεσοχώρα καθώς και το πατρικό σπίτι του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ βρίσκονται σ’ έναν ειδυλλιακό τόπο, στις όχθες του ποταμού Αχελώου, στην οροσειρά της Πίνδου. Η περιοχή, όμως, κατακλύζεται από την τεχνητή λίμνη που θα δημιουργηθεί με την εκτροπή του ποταμού· ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Υλικό από το προσωπικό αρχείο του σκηνοθέτη διαπλέκεται με μαρτυρίες των κατοίκων της Μεσοχώρας αλλά και τον τυποποιημένο λόγο Ελλήνων πολιτικών και τεχνοκρατών, ξετυλίγοντας την απίστευτη ιστορία της ομηρίας του χωριού, της οικογενειακής τραγωδίας του ίδιου του σκηνοθέτη, αλλά και του αξιοθαύμαστου αγώνα των Μεσοχωριτών. Ενός αγώνα που κράτησε πάνω από τρεις δεκαετίες και που είχε ως αποτέλεσμα να αναστείλει την ολοκλήρωση του έργου.

Το 2017, ωστόσο, όλα αλλάζουν δραματικά. Κι ο κίνδυνος πλέον να επαναληφθεί ο μύθος της πάλης του Ηρακλή με τον Αχελώο – αυτήν τη φορά ως σύγχρονη περιβαλλοντική καταστροφή – είναι ορατός… Άραγε έφτασε το τέλος;


Συντελεστές

Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπαιωάννου
Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου
Σύμβουλος μοντάζ: Απόστολος Καρακάσης
Ειδικός σύμβουλος, Γιάννης Τασιόπουλος-φιλόλογος
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Μίξη Ήχου:Βασίλης Βασιλάκης
Ηχοληψία: Νίκος Παλιατσούδης, Αντώνης Κυπραίος, Γιώργος Πετρουτσάς
Γραφιστικός σχεδιασμός: Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.ΕΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top