Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 97 Προβολές

Ο Ιταλός ζωγράφος Franco Murer στη Ναύπακτο

5. 50x35 Cervantes

5. 50x35 Cervantes


Ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ναυπάκτου.

Για ακόμα μία φορά ο όμορφος χώρος Art Lepanto ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και υποδέχεται την έκθεση έργων του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer με θέμα «O Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

Μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου το ενετικό λιμάνι γίνεται πόλος έλξης και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας καλούμαστε όλοι, να δούμε την έκθεση την οποία ο Franco Murer εμπνεύστηκε από τη ναυμαχία που έγινε στον κόλπο της Ναυπάκτου και φυσικά από τον αγαπημένο του Θερβάντες.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας, το Ιταλικό προξενείο με προσωπική επίβλεψη και εργασία της προξένου κυρίας Margherita Bovicelli που είχε και την αρχική ιδέα για το θέμα της εκθέσεως, το Μουσείο Augusto Murer, το Istituto Italiano di cultura και την Unione Montana Argodina.

Την επιμέλεια του καταλόγου έχει η Margherita Bovicelli και την επιμέλεια της έκθεσης κάνει ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

Το φιλότεχνο κοινό όλη της περιοχής έχει μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει μια έκθεση μεγάλων προδιαγραφών, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 19:00.

Αrt Lepanto (λιμάνι Ναυπάκτου)
1-9 Οκτωβρίου 2017
Καθημερινά από τις 07:00 έως τις 22:00
Εγκαίνια: Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 19:00
Επιμέλεια Νίκος Καλατζής – τηλ. επικ. 6977983797

6.-υψηλή-ανάλ.


Βιογραφικό σημείωμα Franco Murer
Ο Franco Murer φοίτησε στο εργαστήριο γλυπτικής του πατέρα του Augusto στο Falcade(Belluno) και του Alberto Viani στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Βενετία (Accademia di Belle Arti di Venezia). Έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες: Ο θάνατος του Απολλιναρίου, Τα δάση, Ο άνθρωπος και το περιβάλλον, που παρουσιάστηκαν στο Παλάτι των Διαμαντιών στη Φεράρα ( palazzo del Diamanti di Ferrara), Φάουστ και Γκαίτε, Οι κωμωδίες του Carlo Goldoni, έργα που εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καλαμάτας, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού Αθηνών και το Πανεπιστημιακό Θέατρο της Ζυρίχης.

Το 2015 – 2016 οι «Αναμνήσεις σε άσπρο και μαύρο: ιστορίες ζωής» είναι μια περιοδεύουσα έκθεση που συνδέεται με την ιστορία των Ιταλών στρατιωτών οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έλαβαν μέρος στον Eλληνοϊταλικό πόλεμο. Φιλοτεχνεί δεκαπέντε έργα για να περιγράψει μικρά επεισόδια, στιγμές της καθημερινής ζωής. Τα έργα εκτίθενται στις πόλεις: Ναύπακτο, Μεσσήνη, Κω, Λέρο, το Βόλο και την Αθήνα.

Μεταξύ των γλυπτών του περιλαμβάνονται: Ο Δρόμος του Σταυρού αφιερωμένος στον Πάπα Luciani, Canale D›Agordo και ViaCrucis (ο Δρόμος της Κρίσης) και San Michele Arcangelo (Αρχάγγελος Μιχαήλ) στην αλπική εκκλησία στο Jaragua do Sul στη Βραζιλία.

Το πορτρέτο της Ellen Johnson Sirleaf, Προέδρου της Δημοκρατίας της Λιβερίας και τα χάλκινα πορτρέτα των Ιωάννη Παύλου Β Πάπα, Ιωάννη XXIIΙ και Giovanni Paolo I, που διατίθενται στην κρύπτη του Αγίου Τιτσιάνο στον Καθεδρικό Ναό του Vittorio Veneto και στο παρεκκλήσι της Μεγάλης Σχολής St. Roch στο San Michele στην Isola στη Βενετία. Φιλοτέχνησε έξι χάλκινα ανάγλυφα που απεικονίζουν τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ, που διακοσμούν το εκατοστό σιντριβάνι που βρίσκεται  στους κήπους του Βατικανού, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

3. -35x50

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top