Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 181 Προβολές

Ο ουρανός της Πάτρας στη «Φωτογραφία Αστρονομίας της ημέρας» της Nasa

Contrail22_Maragos_640-fb

Contrail22_Maragos_640


Μια φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού επελέγη σήμερα (4 Απριλίου) από τη NASA ως «Φωτογραφία Αστρονομίας της ημέρας» (APOD). Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στα τέλη Ιανουαρίου στην Πάτρα. Είναι η δεύτερη φορά που μία από τις φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μαραγκού επιλέγεται από τη NASA.

Η εξήγηση της NASA για τη φωτογραφία: «Τι συνέβη στον ουρανό; Αρκετά κοινά χαρακτηριστικά του ουρανού κατά τη διάρκεια της ημέρας αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Πρώτον, πίσω από τους σχηματιζόμενους «λόφους», είναι ένας τυπικά φωτεινός ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο είναι λεπτά σύννεφα, πιθανότατα σε ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου που μαζί δημιουργούν ένα “22 degree halo” που περιβάλλει τον Ήλιο. Η ασυνήθιστη γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι ένα είδος νέφους που δημιουργείται από ένα διερχόμενο αεροπλάνο (contrail). Μεγάλο μέρος του νέφους πρέπει πράγματι να είναι πιο μακριά από τα λεπτά σύννεφα επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω από το σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην φωτογραφία. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στα τέλη Ιανουαρίου στην πόλη της Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα».

Περισσότερα για τον Αλέξανδρο Μαραγκό και τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του alexandrosmaragos.com

Σχετικά Άρθρα
 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top