Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 113 Προβολές

«Ο Πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» – Ημερίδα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

imerida-2

imerida-2


Η Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ο Πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11 και προκλήθηκε με αφορμή την υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους (με υπόθεση) που πραγματοποίησαν οι  κρατούμενοι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στο Τμήμα Ανδρών αλλά και Γυναικών με την ευθύνη και καθοδήγηση  του σκηνοθέτη και καθηγητή Κινηματογραφικών Σχολών Αντώνη Κόκκινου.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού για τις δύο ταινίες, σε αίθουσα προβολής των φυλακών, όπου  δόθηκαν βεβαιώσεις σε όσους κρατουμένους παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

Οι ταινίες αυτές οι οποίες φέρουν τους τίτλους «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι» θα προβληθούν και στην ημερίδα.

Πρωταγωνιστές στην ταινία «Θανατοποινίτης» ήταν οι Γιάννης Στανκογλου και Παύλος Κοντογιαννίδης οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα στο τηλέφωνο 210 8253611.

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ.

imerida

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top