Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 373 Προβολές

Ο Τουργκούτ Καγιά έχει, πλέον, πολιτικό άσυλο. Έχουμε την πρώτη νίκη!

Turgut Kaya

Turgut Kaya


Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά, με απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Τουργκούτ Καγιά είναι πολιτικός πρόσφυγας στον οποίον έχει χορηγηθεί διεθνής προστασία:

“Ο Tουργκούτ Καγιά έχει, πλέον, πολιτικό άσυλο. Έχουμε την πρώτη νίκη! Με απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Τουργκούτ Καγιά είναι πολιτικός πρόσφυγας στον οποίον έχει χορηγηθεί διεθνής προστασία. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης χαιρετίζει όλους όσοι δώσαμε από κοινού αυτόν τον αγώνα. Με δελτίο Τύπου που θα ακολουθήσει, θα αναφερθούμε αναλυτικά.  Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Ο αγώνας δεν τελείωσε εδώ, συνεχίζεται μέχρι να ανατραπεί η απόφαση περί έκδοσης του αγωνιστή.”
Αθήνα, 20/07/2018

Να θυμίσουμε πως ο Τουργκούτ Καγιά -ιστορικός και δημοσιογράφος στο επάγγελμα- βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 31η Μαΐου 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Αρείου Πάγου περί έκδοσής του στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, από το οποίο ζητείται επειδή είναι κομμουνιστής. Έχει επανειλημμένως υποστεί βασανιστήρια για την πολιτική του δράση καθώς ευθέως δηλώνει την πολιτική του ταυτότητα, αυτή του κομμουνιστή, και είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να έχει μία δίκαιη δίκη αν εκδοθεί στην Τουρκία, αφού είναι ήδη επικηρυγμένος.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3118 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top