Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 144 Προβολές

Οδοιπορικό της Deutsche Welle στη Μόρια. Εικόνες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση…

moria8

moria8


Εικόνες που το λιγότερο που προκαλούν είναι αγανάκτηση και ντροπή για τις συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι στη Μόρια κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ο Oliver Sallet για λογαριασμό της Deutsche Welle.

«Οδηγός» του Sallet στο ρεπορτάζ του είναι ο Ahmed Al-Majeed. Ένας από τους πρόσφυγες που έφτασαν τελευταία στο νησί. Ο 27χρονος Ahmed Al-Majeed είχε ένα βιβλιοπωλείο στο Ιράκ, πριν αναγκαστεί να το εγκαταλείψει. Έφτασε στη Λέσβο πριν από δύο μήνες. Λέει ότι οι πρόσφυγες όπως αυτόν, αντιμετωπίζονται σαν ζώα. Το επίσημο στρατόπεδο προσφύγων του νησιού ξεχειλίζει. οι εγκαταστάσεις του είναι κάθε άλλο παρά υγιεινές. Ο Ahmed μένει δίπλα σε ένα πρόχειρο στρατόπεδο, αλλά τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα εκεί.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κάποιος για ποιον λόγο έχει απαγορευτεί η βιντεοσκόπηση στο στρατόπεδο της Μόριας. Οι εικόνες από το ρεπορτάζ δείχνουν την άθλια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι έχουν αφεθεί. Σκουπίδια παντού, άνθρωποι μέσα στη λάσπη και ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής. Όπως αναφέρεται πρόκειται για θαύμα που δεν έχει ακόμα εξαπλωθεί κάποια επιδημία.

Στο ρεπορτάζ εμφανίζονται και κάτοικοι της περιοχής που περιγράφουν την κατάσταση όπως τη ζουν από την δική τους πλευρά, επισημαίνοντας πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και για εκείνους, αφού η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και την καθημερινότητά τους.


Το αναλυτικό ρεπορτάζ στα γερμανικά όπως παρουσιάστηκε από την Deutsche Welle:

Tagged with:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • Απώλεια και «απώλεια»

  Απώλεια και «απώλεια»

  Έρωτας. Το θέλουμε αυτό το συναίσθημα, το ‘χούμε ανάγκη, νιώθουμε ζωντανοί, πατάμε και υπάρχουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αλλά «basta»
 • Ελπίζω να γελάς!

  Ελπίζω να γελάς!

  Ελπίζω να γελάς! Η μαύρη όψη της καθημερινότητας, γνωρίζεις πόσο αποκρουστική είναι για την επίθεση της ευτυχίας. Φράχτη υψώνει στα
 • «Φοβού τους χουντικούς και δώρα φέροντας»

  «Φοβού τους χουντικούς και δώρα φέροντας»

  Η εφημερίδα Espresso τιμά τη χούντα προσφέροντας στους αναγνώστες της, το Σάββατο 21 Απριλίου, δύο cd και όπως διαβάζουμε στην
 • Telegraph Road

  Telegraph Road

  Το παρακάτω κειμενάκι έχει μία ιδιαιτερότητα. Θα  πρότεινα να διαβαστεί από τους πιθανούς και «απίθανους» αναγνώστες του, αφού πρώτα κάνουν
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2168 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top