Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 90 Προβολές

«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» στο θέατρο act – Ζωντανό αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΤΟ-ΜΑΡΚΟ-ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ-ΣΤΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ACT-1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΤΟ-ΜΑΡΚΟ-ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ-ΣΤΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ACT-1-1


Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.15

Το θέατρο act σε συνεργασία με τον πολυχώρο Τέχνης «Τεχνουργείον» παρουσιάζουν ένα μοναδικό Ανοιξιάτικο αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πατριάρχη του Ρεμπέτικου, τον Φραγκοσυριανό Μάρκο Βαμβακάρη.

Μία μουσική συνάντηση για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.15, στο θέατρο act με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά». Μια ορχήστρα τεσσάρων μουσικών και τραγουδιστών συναντά έναν ηθοποιό-αφηγητή. Τα τραγούδια του Μάρκου ακούγονται υπέροχα, μαγευτικά, σαν την πολύπαθη ζωή του. Σήμερα εξάλλου, 47 χρόνια μετά το θάνατό του, η μορφή και το έργο του αποκτούν μια αναπάντεχη επικαιρότητα. Ο Μάρκος ήταν αυτός που εξέφρασε, όσο πιο αυθεντικά μπορούσε, τους καημούς των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία και που ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Τα τραγούδια του μεταδίδουν τόση ανθρωπιά και αλήθεια που μοιάζουν να μας παρηγορούν και στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας.

Ως ακρογωνιαίος λίθος της λαϊκής μας μουσικής, ο Βαμβακάρης συνόψισε με τη ζωή και τη δουλειά του όλη την ιδιαιτερότητα των ρεμπετών αλλά και την ιδιόρρυθμη σχέση τους με την κοινωνία, στρώνοντας στην πορεία το χαλί της λαϊκής μας μουσικής. Ο κορυφαίος ίσως συνθέτης του ρεμπέτικου τραγουδιού ήταν ένας μάγκας, ένας ρεμπέτης με τα όλα του, προλειαίνοντας το έδαφος για να πατήσει πάνω του όλο το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΤΟ-ΜΑΡΚΟ-ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ-ΣΤΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ACT--2


Παίζουν και τραγουδούν:

Γιώργος Αγγελόπουλος (κιθάρα, τραγούδι)

Δημήτρης Αγγελόπουλος (μπουζούκι, μπαγλαμά, τραγούδι)

Ελευθερία Ζησιμοπούλου (τραγούδι)

Παναγιώτης Κερασιάς (μπουζούκι, μπαγλαμά, τραγούδι)

Δημήτρης Σιούντας (αφήγηση)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σιούντας

 

Θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.15.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Γενική είσοδος: 8€

Μειωμένο (άνεργοι-φοιτητές-65+): 7€

* Στο θέατρο act λειτουργεί αναψυκτήριο με μπίρες, κρασί, αναψυκτικά σε πολύ φιλικές τιμές.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top