Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 136 Προβολές

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

justice-9016_1280

justice-9016_1280


Παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως, ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών αποφάνθηκε ότι η Ηριάννα και ο Περικλής είναι ομόφωνα αθώοι, χωρίς αμφιβολίες.

Μετά από αυτή την απόφαση βγαίνουν από τη φυλακή ύστερα από ένα χρόνο εγκλεισμού τους, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή.

Να θυμίσουμε πως οι δύο πρώην κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής καθώς ο σύντροφος της Ηριάννας και φίλος του Περικλή, Κωνσταντίνος, είχε κατηγορηθεί σαν μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και έχει αμετάκλητα αθωωθεί.

Στη σύντομη ανακοίνωση της σημερινής απόφασης, ο πρόεδρος έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κατάθεση Παπαλάμπρου (σ.σ. πρόκειται για βασικό μάρτυρα κατηγορίας) ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο. Με αυτό το σύντομο σκεπτικό, ομοφώνως αθώοι».

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2788 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top