Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 142 Προβολές

Όταν γυρίσεις

lost-places-fb

lost-places-1549096_1280


Πού θα γυρίσεις όταν στραβώσουν όλα, μόλις ξυπνήσεις απ’ τα δανεικά όνειρα; Γιατί ξέρεις, τίποτα δεν είναι δικό σου, από κάπου τα βούτηξες όλα αυτά, νόμιζες πως είσαι κάτι άλλο απ’ την πραγματική εικόνα του καθρέφτη. Από κάποια στιγμή και μετά απαξιούσες να δεις ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό σ’ αυτόν τον καθρέφτη. Τόσο πολύ θόλωσες, τόση έπαρση, τόσα λάθη. Το τέλος όμως είναι προδιαγεγραμμένο. Στη βάση σου θα επιστρέψεις γιατί είναι το μόνο μέρος που νομίζεις πως σε περιμένει κάποιος να μοιραστείς την απόγνωσή και την απελπισία σου.

Ξέρεις τι θα βρεις; Ένα άδειο οικόπεδο, ερημιά και κρύο. Αέρας θα σηκώνει σκόνη κι η σκόνη θα είναι η μόνη σου ανάμνηση απ’ τα περισσεύματα που άφησες πίσω. Εγκατάλειψη και θρήνος. Είναι άγριο πράγμα να χάνεις τα πάντα, πολλές φορές, είναι τόσο σκληρό, που δεν αντέχεται. Ειδικά όταν φταις, μη έχοντας κάπου αλλού να ρίξεις το φταίξιμο. Ίσως όμως είναι η ευκαιρία σου για ωρίμανση και ουσιαστική αναγέννηση, διαμορφώνοντας έναν ανθρώπινο χαρακτήρα που ξέρει που ανήκει, αγαπά τους ανθρώπους του και είναι περήφανος που τους έχει. Άλλωστε στη ζωή όλα κερδίζονται, τίποτα δεν χαρίζεται.

Σχετικά Άρθρα
 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 49 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top