Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 117 Προβολές

Ούτε στο Άργος ούτε πουθενά!

49723867_1571519486325503_8989601416519614464_o

49723867_1571519486325503_8989601416519614464_o


Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, την Κυριακή 13 Γενάρη στις 18:00. Αφορμή της συγκέντρωσης είναι η επίσκεψη του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Άργος την ίδια μέρα.

Το κάλεσμα των Συλλογικοτήτων:

Την Κυριακή 13 Γενάρη έρχεται στο Άργος ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στόχος της επίσκεψής του είναι να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει την ανθρώπινη σκόνη των οπαδών του κόμματός του εν όψει εκλογών.

Είναι γεγονός πως σήμερα η Χρυσή Αυγή –σε πανελλαδικό επίπεδο– είναι η σκιά του παλιότερου εαυτού της. Ακόμα κι αν διατηρεί το εκλογικό ποσοστό της, στο δρόμο δεν δείχνει καμία δυναμική. Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν είναι πλέον τσιφλίκι της. Σχεδόν τα μισά γραφεία της ανά την επικράτεια έχουν κλείσει, ακόμα και σε περιοχές όπου εκλέγεται φασίστας βουλευτής. Ο κόσμος που μπορεί να κατεβάζει στο δρόμο στις κεντρικές πολιτικές της εκδηλώσεις (Μελιγαλάς, Ίμια κοκ) φτάνει στην καλύτερη τις λίγες εκατοντάδες. Οι θρασύδειλοι υποστηρικτές του ναζιστικού κόμματος μπορούσαν να το υποστηρίζουν ανοιχτά μόνο όσο αυτό βρισκόταν υπό τη φτερούγα του κράτους – όσο η «ενασχόλησή τους με τα κοινά» δεν ενείχε κάποιο κίνδυνο για το τομάρι τους. Όταν αυτό άλλαξε, έτρεξαν πανικόβλητοι να κρυφτούν.

Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά το μάχιμο αντιφασιστικό κίνημα μέσα από ένα διαρκή αγώνα σε γειτονιές και δρόμους σε όλη τη χώρα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Η ΧΑ στο φόντο και της εν εξελίξει δίκης της δε βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επιλογών του αστικού συστήματος. Στο βαθμό που η άρχουσα τάξη αποκαθιστούσε την κυριαρχία της ύστερα από μια περίοδο μαζικής αμφισβήτησης, οι δολοφονικές συμμορίες της ΧΑ δεν της ήταν πλέον απαραίτητες για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια αποτέλεσαν ακόμα μια αφορμή για να ξαναβρεθεί ο ακροδεξιός οχετός στο δρόμο, με τις φασιστικές συμμορίες να κάνουν δυναμική επανεμφάνιση, επιτιθέμενες σε καταλήψεις και άλλες δομές του κινήματος και πυρπολώντας κτήρια. Κάτι παρόμοιο κάνουν και στα νησιά του Αιγαίου με όχημα το προσφυγικό, ενώ πριν από 1.5 μήνα προσπαθούσαν να οικοδομήσουν στα σχολεία προωθώντας τις εθνικιστικές καταλήψεις. Όσο διαρκεί η δίκη της, η ΧΑ δείχνει ένα «πολιτικό πρόσωπο», αναμένοντας την επόμενη ευκαιρία.

Ακριβώς γι’ αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ο φασιστικός υπόκοσμος είναι εδώ. Η πρόσφατη φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στην Κέρκυρα το πιστοποιεί αυτό με τον πιο τραγικό τρόπο. Επιπλέον, ο υπόκοσμος αυτός έχει πολιτική εκπροσώπηση ακόμα και αν τα τάγματα εφόδου βρίσκονται εν υπνώσει. Στο χέρι μας είναι αν ο συρφετός αυτός θα είναι μια ακίνδυνη δεξαμενή ακροδεξιών και φοβικών μικροαστών ψηφοφόρων, που περιορίζεται στο να μουρμουράει και να βρίζει από τον καναπέ του, ή μια δύναμη ικανή να επιβληθεί το δρόμο και να σπείρει την τρομοκρατία σε όσους θεωρεί ότι δεν ανήκουν στον εθνικό κορμό και την άρια φυλή.

Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει οι δολοφόνοι ναζίδες να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και από κάθε εναλλακτική. Γι’ αυτό και έχει σημασία το αντιφασιστικό κίνημα να τους στερήσει κάθε ζωτικό χώρο, παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και – κυρίως – μην αφήνοντας τους να εμφανιστούν πουθενά.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, την Κυριακή 13 Γενάρη στις 18:00.

Ούτε στο Άργος, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
– Κοινωνικό Φροντιστήριο Άργους
– Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus
– Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
– Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top