Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 50 Προβολές

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών!

sydonismos-syllogikothtwn-thessalonikis

sydonismos-syllogikothtwn-thessalonikis


Πανελλαδική κινητοποίηση με συγκέντρωση και πορεία προς τη βουλή και πανελλαδική συνέλευση, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα με σκοπό τη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών και το συντονισμό των περαιτέρω κινήσεών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι & Όλες στην Πανελλαδική Κινητοποίηση 4 Νοέμβρη
12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή
15:00 πανελλαδική συνέλευση (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος)

Όχι στους Πλειστηριασμούς Ηλεκτρονικούς και Μη Κάτω τα Χέρια από τη Λαϊκή Κατοικία – Περιουσία

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδηµάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπηµα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωµάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιµάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία. Μέσα στους επόµενους µήνες σχεδιάζεται να πραγµατοποιηθεί η µεγαλύτερη µεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώµατα στο κεφάλαιο µέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασµών. Από τη µια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωµα, χάσιµο των κόπων µιας ζωής. Για τη χιονοστιβάδα των «κόκκινων δανείων» δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούµενοι, µικροεπαγγελµατίες, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους.

Ευθύνονται οι τράπεζες µε την τοκογλυφική πολιτική τους και τα µνηµόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις–ΕΕ–ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συµφερόντων. Σήµερα δεν υπάρχει καµιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καµιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασµό ακόµη και της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο µνηµόνιο, που µαζί µε τη Ν.Δ. και τα άλλα µνηµονιακά κόµµατα, ψήφισε το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds.

Με το 4ο µνηµόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασµούς για να ξεπεράσουν, όπως νοµίζουν, τον «σκόπελο» του κινήµατος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές. Απέναντι σ’αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνηµα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας. Όλοι όσοι ζούµε σε αυτήν τη χώρα έχουµε δικαίωµα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά. Καλούµε κάθε εργαζόµενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόµενο από την κρίση να σταθεί δίπλα στον γείτονά του και να µην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, κανένα µαγαζί, κανένα χωράφι στο σφυρί.

Με τις συλλογικότητες γειτονιάς και τα σωµατεία να συµµετέχουν στο κίνηµα κατά των πλειστηριασµών, να εναντιωθούµε. Να αποτρέψουµε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαµαρτυρηθούµε στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα µεγάλα συµβολαιογραφικά γραφεία.

Κινήσεις γειτονιάς, συντονισµοί συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασµών από όλη την Ελλάδα διεκδικούµε και αγωνιζόµαστε για:

– την κατάργηση όλου του νοµοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασµούς.

– τη θεσµοθέτηση πραγµατικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας µε µέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταµεία και δήµους.

– την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζοµένων και των ασφαλιστικών ταµείων.

– την άµεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήµατος ενάντια στους πλειστηριασµούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Κανένα Λαϊκό Σπίτι στα χέρια Κράτους – Τραπεζών!
Η Στέγη είναι Δικαίωμα! Δεν είναι Εμπόρευμα!

Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • Όταν έπαψες ν’ ακούς

  Όταν έπαψες ν’ ακούς

  Μπροστά σε κάθε τοίχο, σε κάθε αδιέξοδο των σημαντικών άλλων, αρχίζουμε το αναδρομικό «ψάξε». Ανάμεσα σε κλισέ επίρριψης ευθυνών προς
 • Η μοναχικότητα είναι συνειδητή επιλογή

  Η μοναχικότητα είναι συνειδητή επιλογή

  Η επιθυμία του ανθρώπου να εξαρτάται από κάποιον έχει δώσει λάθος διάσταση στον όρο μοναχικότητα. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ακόμα και
 • Λόλα να ένα γεύμα! Ευχαρίστησέ μας…

  Λόλα να ένα γεύμα! Ευχαρίστησέ μας…

  «Τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπο διατροφής και είναι νόστιμα όπως η λέξη αλληλεγγύη». ————– Κι αν κουρελιάσατε όλες τις λέξεις και
 • Το Καρναβάλι της Πάτρας του 1861

  Το Καρναβάλι της Πάτρας του 1861

  Η Πάτρα μπαίνει σε αποκριάτικη διάθεση από του Αγίου Αντωνίου, συνήθεια παλιά που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ξένων
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 1924 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top