Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 197 Προβολές

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2018

afisa-patrinou-karnavaliou-2017 fb

afisa-patrinou-karnavaliou-2017 fb


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας οργανώνει «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2018», που θα διαρκέσει από 21 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν «καρναβαλικά».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διαγωνισμού:

Η δημιουργική έκφραση ξεχειλίζει στο Πατρινό Καρναβάλι. Ελευθερία, έμπνευση, πρωτοτυπία, ευρηματικότητα, ζωντάνια, κέφι, χιούμορ, σάτιρα θέτουν το πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Η ιστορία αποδεικνύει πως στους δύσκολους καιρούς η δημιουργία και η έκφραση γίνονται αιχμή και διέξοδος για τη νεολαία και το λαό. Μια νεολαία, ένας λαός που έχει ανάγκη να σατιρίζει, να δημιουργεί αλλά δυστυχώς εξαναγκάζεται στο περιθώριο αφού της αφαιρείται το δικαίωμα της δουλειάς.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν… για να σχολιάσουμε, να δώσουμε χρώμα στα γκρίζα, γέλιο στα τραγικά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αφίσας που θα αποτελέσει την Κεντρική Αφίσα Προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 με θέμα την Ανεργία.

Σε συνέχεια με την περυσινή χρονιά, που αναδείχτηκε μέσα από το θέμα ότι μπορούμε να έχουμε μια ζωή και ένα Καρναβάλι χωρίς εξαρτήσεις και ναρκωτικά, φέτος στόχος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» είναι να προβληθεί και μέσα από το καρναβάλι το ζήτημα της  ανεργίας και όλα όσα βιώνουμε, στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Επειδή σύμφωνα με το Δ.Σ: «το Καρναβάλι το αντιμετωπίζουμε σαν υπόθεση του λαού μας, επειδή το θέλουμε ως πηγή ζωής και όχι κατήφειας, για το λόγο αυτό θέλουμε την καρναβαλική ζωντάνια και σάτιρα  να “κουμπώσουν” με  τα λαϊκά προβλήματα, να αναδειχτούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας και ειδικά της νεολαίας. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει το καρναβάλι ως μεγάλη γιορτή της νεολαίας, ένα ακόμα βήμα στον πόλεμο κατά της Ανεργίας που μαστίζει τους νέους μας και όχι μόνο.»

Οι καλύτερες αφίσες θα επιδειχθούν  σε διοργάνωση Ομαδικής Έκθεσης Καρναβαλικής Αφίσας στη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές και όσοι άλλοι το επιθυμούν μεμονωμένα καθώς και ομάδες. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται εταιρίες πάσης φύσεως. Το όνομα του νικητή ή της ομάδας θα ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου.

Στους νικητές θα απονεμηθούν 3 βραβεία, ειδικά βραβεία και έπαινοι.

Λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr, ενώ τις προτάσεις τους πρέπει να τις στέλνουν στο email: info.carnivalpatras@gmail.com από τις 21-12-2007 έως τις 7-1-2018.

afisa-patrinou-karnavaliou-2017

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2721 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top