Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 131 Προβολές

«Πάτρα_ Μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

mpalkoni-logo

mpalkoni-logo


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα συμμετάσχει και φέτος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2017 με τίτλο Πόλ(ε)ις και έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολιτιστικού δικτύου και προγράμματος με τίτλο «Πάτρα_ Μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις» με τη συνέργεια ποικίλων φορέων με αντικείμενο τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά και την εκπαίδευση, είτε πρόκειται για δημόσιους φορείς είτε φορείς του ιδιωτικού τομέα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και εθελοντισμού κ.α.

Σκοπός της δράσης είναι η εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό της πόλης να γνωρίσει τα επιλεγμένα μνημεία της πόλης και τις πολλαπλές αφηγήσεις του, με στόχο την κατανόηση και την ερμηνεία  της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, τη χάραξη του Πολιτιστικού Χάρτη της Πάτρας μέσα από ειδικά διαμορφωμένες θεματικές  διαδρομές, δρώμενα και παρεμβάσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 9:00 καλεί τους μαθητές της Ά/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 καλεί το κοινό της πόλης στην πρώτη πολιτιστική διαδρομή με τίτλο «Πάτρα_ Μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις» με αφετηρία το Κάστρο και τελικό προορισμό τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου, στην οικία που γεννήθηκε ο ποιητής. Οι ενδιάμεσες αναφορές-αφηγήσεις στη διαδρομή θα είναι το ρωμαϊκό και μεσαιωνικό Υδραγωγείο, τα ρωμαϊκά Λουτρά, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Χάνσεν, ο ναός του Παντοκράτορα, το ρωμαϊκό Ωδείο, ο ναός της Παντάνασσας, το ρωμαϊκό Αμφιθέατρο-Στάδιο, η αγορά, το θέατρο του Τσίλλερ, και η μητρική στέγη του Κωστή Παλαμά.

Η όλη δράση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και θα ενταχθεί σε ένα μεγάλο Πολιτιστικό Δίκτυο με όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης καθώς και το κοινό της πόλης.

Το πολιτιστικό δίκτυο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018 με την υλοποίηση δράσεων και εκθέσεων με σχετικό υλικό σε επιλεγμένα μνημεία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης των Πατρών.

– Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 9:00-12:00 για μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 9:00-12:00 για το κοινό της πόλης

Αφετηρία 9:00 στο Κάστρο (μέχρι  30 άτομα)

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής για το κοινό. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής την Παρασκευή 22  Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα 9:00-14:00μ.μ. στο τηλέφωνο 2613616178

efaacha@culture.gr, gmanolopoulou@culture.gr

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης δράσης: Γεωργία Μανωλοπούλου

Ομάδα: Γεωργία Μανωλοπούλου, Αλεξάνδρα Κωτσάκη, Θανάσης ΘεμελήςΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top