Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 34 Προβολές

Πατρίσια Γουίλσον «Το νησί των μυστικών»

11841

«Αν η µνήµη µου δε µε προδίδει, η ιστορία άρχισε την αυγή, στις 14 Σεπτέµβρη του 1943…»

Σε όλη της τη ζωή, η Αγγελική, που γεννήθηκε στο Λονδίνο, κατατρύχεται από το µυστικό παρελθόν της µητέρας της. Λίγο πριν τον γάµο της, αποφασίζει να επισκεφτεί το αποµονωµένο χωριό της Κρήτης όπου µεγάλωσε η µητέρα της. Η γιαγιά Μαρία, που δεν τη γνώρισε ποτέ, υποδέχεται την Άντζι µε ανοιχτές αγκάλες – ήρθε πια η στιγµή να ξαλαφρώσει την ψυχή της και να αφηγηθεί την ιστορία που είχε σκοπό να πάρει µαζί της στον τάφο. Είναι η ιστορία της γερµανικής κατοχής στην Κρήτη, µια ιστορία φρικαλεότητας και θάρρους. Είναι επίσης η ιστορία µιας οικογένειας σκορπισµένης από παλιά µυστικά, µε επίκεντρο µια µάνα που θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα παιδιά της.  Το Νησί των µυστικών είναι η ιστορία  τριών χαρισµατικών γυναικών που ενώνουν τις δυνάµεις τους για να επουλώσουν πληγές τριών γενιών.

Η Πατρίσια Γουίλσον έζησε στο χωριό Αµιράς της Κρήτης, όπου εκτυλίσσεται και η ιστορία του βιβλίου. Αποφάσισε να γράψει όταν ξέθαψε στον κήπο της ένα πολυβόλο –ένα όπλο από εκείνα που χρησιµοποιήθηκαν στα γεγονότα του Σεπτέµβρη του 1943– και µεγάλο µέρος του µυθιστορήµατος βασίζεται σε αληθινές ιστορίες που της διηγήθηκαν ηλικιωµένες γυναίκες του Αµιρά. Γυναίκες που ποτέ πριν δεν είχαν ξαναµιλήσει για τα βιώµατά τους. Η Πατρίσια εξακολουθεί να περνά τον περισσότερο χρόνο της στην Κρήτη. Αυτό είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

«Το νησί των μυστικών» | Συγγραφέας: Πατρίσια Γουίλσον | Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά | Σελίδες: 576 | Σχήμα: 14×21 | Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2018 | Εκδόσεις Πατάκη

118412Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3688 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top