Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 80 Προβολές

ΠΦΠΟ: Οι μάσκες της φιλοζωίας του κ. Τσιρώνη έπεσαν, ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του

dog-3140166_1280

dog-3140166_1280


Την άμεση απομάκρυνση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους χειρισμούς του όπου εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, τα αδέσποτα ζώα θα οδηγούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και χώρους εξορίας τους σε βραχώδεις δασικές εκτάσεις ενώ ταυτόχρονα δια νόμου πλέον τα φιλοζωικά σωματεία, που αγωνίζονται με κάθε κόστος για την προστασία τους, θα χαρακτηρίζονταν ως παράνομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια κατάπτυστη, εγκληματική για τα ζώα και με πολλαπλές συνέπειες και για την ίδια  την χώρα τροπολογία απεσύρθη σήμερα από την ψήφισή της στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή τα αδέσποτα ζώα θα οδηγούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και χώρους εξορίας τους σε βραχώδεις δασικές εκτάσεις ενώ ταυτόχρονα δια νόμου πλέον τα φιλοζωικά σωματεία, που αγωνίζονται με κάθε κόστος για την προστασία τους, θα χαρακτηρίζονταν ως παράνομα.

O κ. Τσιρώνης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να παραθέσει τα στοιχεία που έχει για παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων από σωματεία, συντασσόμενος με αποκυήματα φαντασίας γραφικών και νοσηρών ατόμων εντός και εκτός Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), διαφορετικά θα πρόκειται για ένα κοινό συκοφάντη.

Τα ελάχιστα αυτά άτομα συντάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας και της εξαφάνισης των ζώων στα «όρη και τα βουνά».

Η τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε νύχτα, εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά, ώστε να μην προλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις να αντιδράσουν, φέρει ένα όνομα, Γιάννης Τσιρώνης.

Ό,τι δεν θα μπορούσε να περάσει από το Υπουργείο του προσπάθησε να το περάσει μέσω άλλου Υπουργείου.

Οι μάσκες φιλοζωίας του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ έπεσαν με τρόπο που δεν αφήνει πλέον και στον πλέον καλόπιστο καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του σε σχέση με το τι νομοσχέδιο επρόκειτο ή πρόκειται να φέρει για διαβούλευση  για την  «προστασία» των ζώων.

Με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο δικαιώνεται η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και η Ομοσπονδία μας, που καιρό τώρα σε όλους τους τόνους καταγγέλλει τα σχέδια του κ. Τσιρώνη  και των συμμάχων του, οικονομικών συντεχνιών εκμετάλλευσης των ζώων.

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε χθες άμεσα από την ανεξάρτητη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Μάρκου, την οποία και δημόσια ευχαριστεί για την συνεπή στάση της υπέρ των ζώων, για την εκπρόθεσμη τροπολογία του κ. Τσιρώνη και αμέσως  η Π.Φ.Π.Ο. κινητοποίησε τους πάντες.

Μέχρι και χθες το πρωί, που επίσημα η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε για την απόσυρση της τροπολογίας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να μην περάσει η επαίσχυντη διάταξη.

Και τα καταφέραμε.

Υπόλογος πια στην κοινωνία είναι ο κ. Τσιρώνης  αλλά και όλοι όσοι δεν αντιστάθηκαν στα σχέδια του αυτά.

Παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός και μια ομάδα στελεχών του ΥΠΑΑΤ, απεμπόλησαν πλήρως τις προγραμματικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για τα ζώα, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν και συνέβαλαν καθοριστικά  στην ματαίωση των σχεδίων τους, με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο μέλος της ομάδας οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν αντιληφθεί πλήρως τις καταστροφικές συνέπειες των σχεδίων του κ.Τσιρώνη.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι δηλώσεις πολλών δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που έφθασαν στην Ομοσπονδία μας, ότι επρόκειτο να υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους, αν περνούσε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Σαν ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, που δραστηριοποιούμαστε σε πολλά κοινωνικά μέτωπα δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την απομάκρυνση του κ. Τσιρώνη απο τις αρμοδιότητές του σε σχέση με τα ζώα.

Απέδειξε με την πορεία του στα δυο Υπουργεία και τις θέσεις του, ότι είναι βλαπτικός και επικίνδυνος για την προστασία  τους.

Δηλώνουμε, ότι η προσπάθειά μας και ο αγώνας μας για να βάλουμε ένα τέλος στα επερχόμενα σχέδια του ΥΠΑΑΤ θα συνεχιστεί γιατί τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική ΟμοσπονδίαΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2895 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top