Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 130 Προβολές

ΠΦΠΟ: Σκηνές Far West κατά των ζώων με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας;

dog-fb

dog


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει τις αναίτιες «επιθέσεις» εναντίων αδέσποτων ζώων που διαβιούσαν ειρηνικά στην πόλη της Λαμίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά από εισαγγελική παραγγελία και χωρίς καμία καταγγελία ή προηγούμενη επιθετική συμπεριφορά αυτών των ζώων, διατάχθηκε να περισυλλεγούν και να μεταφερθούν στο ασφυκτικά γεμάτο κυνοκομείο του Δήμου.

Πρόκειται μάλιστα για ζώα στειρωμένα, εμβολιασμένα, σημασμένα από τον Δήμο Λαμίας που είχαν επαναφερθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία, στα σημεία, όπου ζούσαν απολύτως ειρηνικά. Για το λόγο αυτό η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με σκοπό να ελέγξει το περιστατικό και να πράξει τα δέοντα ώστε να επανέλθουν τα ζώα στους χώρους τους και να σταματήσει να παραβιάζεται κατάφωρα η νομοθεσία.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή:

Πρωτόγνωρες σκηνές  έζησαν το βράδυ του Σαββάτου (3/3/2018) οι πολυπληθείς επισκέπτες  των πλατειών της Λαμίας όταν είδαν 3 περιπολικά της Αστυνομίας με πολυάριθμο πλήρωμα να τις περικυκλώνουν τη μία μετά την άλλη δημιουργώντας έντονη ανησυχία προβληματισμό και αναστάτωση στους πάντες.

Όχι δεν επρόκειτο για  μια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ή για μια προσπάθεια σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών.

Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής κινητοποίησης της αστυνομίας ήταν η σύλληψη 16 αδέσποτων που διαβίωναν ήρεμα, διασκορπισμένα στις 4 πλατείες, μετά από εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Σκηνές Far West εκτυλίχτηκαν με τον «μπόγια» – εκπαιδευτή ζώων, που προς τιμή του εξέφρασε υπεύθυνα τις αντιρρήσεις του και τις ανησυχίες του για την επικινδυνότητα της αποστολής, αλλά απειλήθηκε με αυτόφωρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του,να προσπαθεί με τα απαγορευμένα φυσοκάλαμα να πιάσει τα τρομοκρατημένα αδέσποτα, που αντιστέκονταν στη βία εναντίον τους.

Η επιχείρηση σκούπα κατά των «τρομοκρατών» ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 6 η ώρα το πρωί, συνεχίστηκε δε  ακόμη και όταν έπιασε καταρρακτώδης βροχή μέχρι να πιαστούν όλοι οι «σεσημασμένοι κακοποιοί».

Έγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, η οποία το πληροφορήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η επίθεση κατά των άμοιρων ζώων, ενώ πλήρη άγνοια είχε και η αρμόδια εκ του νόμου 5μελής επιτροπή του Δήμου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λαμίας και η Ομοσπονδία ενημερώθηκαν αμέσως, οι εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου μας έσπευσαν στο σημείο και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατάγγειλαν τις τριτοκοσμικές αυτές μεθοδεύσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

Στα εύλογα ερωτήματά μας για το τι συνέβη και διατάχθηκε αυτή η απαράδεκτη για σύγχρονη χώρα επιδρομή κατά των ζώων, η απάντηση είναι, ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα, που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή, αφού ούτε στο Δήμο, ούτε στην αστυνομία, ούτε στις  φιλοζωικές οργανώσεις είχε καταγγελθεί κάποιο περιστατικό επίθεσης των συγκεκριμένων ζώων .

Η άποψη που έφθασε στα αυτιά μας ήταν, ότι έγινε για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες!

Από ποιον, αφού ουδέν συνέβη;

Προς τι όλη αυτή η αναίτια βία κατά εμβίων ;

Ερώτημα το οποίο θα πρέπει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελέγξει, αλλά και να πράξει τα δέοντα κατά της Εισαγγελικής λειτουργού που διέταξε την άνευ λόγου και χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου απομάκρυνση των ζώων με την βία, αγνοώντας τον κίνδυνο και για τους επισκέπτες της πλατείας αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

Ποιος άραγε θα είχε την ευθύνη, αν κάποιο από αυτά τα ζώα -απολύτως δικαιολογημένα- επετίθετο σε κάποιους;

Ποιος άραγε θα είχε την ευθύνη, αν έπεφτε νεκρό, κάποιο από αυτά ;

Για το ιστορικό της υπόθεσης τα ζώα αυτά ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα, σημασμένα από τον Δήμο Λαμίας και είχαν επαναφερθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία, στα σημεία, όπου ζούσαν απολύτως ειρηνικά.

Το μεγάλο όμως ερωτηματικό είναι, αν μπορεί ο εισαγγελικός λειτουργός να παραβιάζει τόσο κατάφωρα την νομοθεσία.

Αν οι προσωπικές του απόψεις είναι πάνω από το νόμο και μπορεί να αυθαιρετεί ;

Αναρωτιόμαστε ως  πότε τα ζώα θα είναι θύματα της ανθρώπινης αυθαιρεσίας και των απαρχαιωμένων αντιλήψεων των διαφόρων αρχών;

Και τα 16 ζώα οδηγήθηκαν εν μέσω νυκτός, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγετο, όπως  κανιβαλισμός και αλληλοφάγωμα, στο  ασφυκτικά γεμάτο κυνοκομείο του Δήμου ενώ ήδη οι συνέπειες γι’ αυτά είναι πολύ σοβαρές. Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό; Ζώα είναι δε βαριέσαι.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά τους στο σημείο όπου χωρίς κανένα πρόβλημα και με βάση την νομοθεσία ζούσαν.

Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου που τόσο βάναυσα καταπατήθηκε στη Λαμία από την εισαγγελική αρχή.

Ζητάμε τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους συνήργησαν στην πρωτοφανή αυτή βία, όποια θέση κι αν κατέχουν.

Ζητάμε την παρέμβαση της  Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τόσο για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας έννομης τάξης όσο και για την τιμωρία των υπευθύνων.

Οι εικόνες βίας κατά  ζώων δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, δεν ταιριάζουν με τις ανθρώπινες ηθικές αξίες για την προστασία των ανήμπορων και ανυπεράσπιστων όντων.

Αποτελούν πράξεις βαρβαρότητας και είναι καταδικαστέες πολύ περισσότερο, όταν προέρχονται από τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ευθύνες τεράστιες έχει και το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το όλο κλίμα κατά των αδέσποτων που συντηρεί όλο αυτό το διάστημα, με τις τροπολογίες εξορίας των ζώων στα δάση και τα βουνά, με τις απόπειρες εγκλεισμού τους στα άθλια κυνοκομεία τους, με  τις κατάπτυστες θέσεις των διαφόρων συμμάχων τους φορέων τύπου ΓΕΩΤΕΕ και ΠΚΣ κοκ.

Χρόνια τώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες εγκαταλείψεις και γεννήσεις των ζώων και για την ασυδοσία των εκτροφέων, χρόνια τώρα φωνάζουμε για ηθικές και αποτελεσματικές λύσεις που θα περιορίσουν έως εξαλείψουν το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων αλλά φωνή βοώντος.

Στοχοποιούν τα ζώα και ποτέ τον άνθρωπο, που τα δημιουργεί.

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το ζήτημα, όσα πογκρόμ κι αν εξαπολύσουν εναντίον τους.

Ας το καταλάβουν επιτέλους.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία – Τα 65 σωματεία μέλη τηςΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top