Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 86 Προβολές

Πίτερ Μπράουν – «Το ρομπότ στο ερημονήσι»

robot-se-erimonisi

Μπορεί να επιβιώσει ένα ρομπότ στην άγρια φύση; Όταν η Ρόζι, το ρομπότ, ανοίγει τα μάτια της για πρώτη φορά, ανακαλύπτει ότι είναι μόνη της σ’ ένα έρημο νησί. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί αλλά ξέρει ότι πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον για να επιβιώσει. Τα ζώα του νησιού όμως δεν αποδέχονται τη Ρόζι. Όταν αποκτά φιλικές σχέσεις μαζί τους, νιώθει ότι το νησί είναι ο τόπος της – μέχρι που, κάποια μέρα, το ξεχασμένο παρελθόν της εμφανίζεται πάλι…

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συναίσθημα και δράση, που μιλάει για το τι συμβαίνει όταν η φύση και η τεχνολογία έρχονται σε σύγκρουση.

«Θα πρέπει να σου υπενθυμίσω, αναγνώστη μου, ότι η Ρόζι δεν είχε ιδέα για το πώς βρέθηκε σ’ εκείνο το νησί. Δεν ήξερε ότι είχε φτιαχτεί σε ένα εργοστάσιο και ότι έπειτα τοποθετήθηκε σε μια αποθήκη για να καταλήξει να διασχίζει τον ωκεανό μέσα σε ένα φορτηγό πλοίο. Δεν ήξερε ότι ένας τυφώνας είχε βουλιάξει το πλοίο και είχε αφήσει το κιβώτιό της να πλέει επί μέρες πάνω στα κύματα, μέχρι που ξεβράστηκε τελικά στην ακτή. Δεν ήξερε ότι είχε ενεργοποιηθεί κατά λάθος από εκείνες τις περίεργες ενυδρίδες. Καθώς το ρομπότ ατένιζε το νησί, ούτε που του περνούσε απ’ το μυαλό η σκέψη ότι δεν προοριζόταν ποτέ να βρεθεί σ’ αυτό το μέρος. Για τη Ρόζι, αυτό το μέρος ήταν ο τόπος της».

Ο Πίτερ Μπράουν είναι συγγραφέας και εικονογράφος πολλών παιδικών βιβλίων, που έχουν αγαπηθεί και μεταφραστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Κάποια βιβλία του έχουν μπει στη λίστα των μπεστ σέλερ της εφημερίδας The New York Times και έχει τιμηθεί με το βραβείο Caldecott Honor (για το Creepy Carrots), με το βραβείο καλύτερου εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά και με το βραβείο Children’s Choice Book Award για τον Εικονογράφο της Χρονιάς. Το Ρομπότ στο ερημονήσι είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του για παιδιά Η δασκάλα μου είναι τέρας! (Όχι, δεν είμαι.)

«Το ρομπότ στο ερημονήσι»
Πίτερ Μπράουν
Εικονογράφηση: Πίτερ Μπράουν
Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας
Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top