Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 174 Προβολές

«Πλαγκτόν: Ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος» – Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

periodiki-ekthesi-mouseio-patron3

periodiki-ekthesi-mouseio-patron3


Διάρκεια Έκθεσης: 14/12/2018 – 10/02/2019

«Πάρε μια βαθιά αναπνοή και ευχαρίστησε το πλαγκτόν, αυτόν τον θαυμαστό περιπλανώμενο μικρόκοσμο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από το πλαγκτόν ξεκίνησε η ζωή και σε αυτόν στηρίζεται! Όμως οι οργανισμοί του πλαγκτού πέρα από τη ζωτική έχουν και αισθητική αξία, λόγω της μεγάλης ποικιλίας μορφών και συμμετριών που αναπτύσσουν για την προσαρμογή τους στο νερό».

Συνολικά 50 εικαστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιακών εκτυπώσεων και μεικτών τεχνικών σύγχρονης τέχνης προσεγγίζουν με έναν ολιστικό τρόπο «τη θαυμαστή “αθέατη”πλευρά του θαλάσσιου περιβάλλοντος» επιδιώκοντας την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της αισθητικής αλλά και της οικολογικής ευαισθησίας, όπως τονίζουν και οι επιμελήτριες της έκθεσης κα Ν. Φραγκοπούλου & Α. Λατινοπούλου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι : Ι. Ασσάνη, Κ.Βαρβάκη, Γ. Γαβαλάς, Δ. Δαββέτας, Γ. Δημητράκης, Β. Καρακατσάνης, Θ. Κατσιπάνος, Μ. Κελαϊδή, Α. Κοροβέση, ΝΑ. Λαγός, Χ. Λαζαράκης, Α. Λατινοπούλου, Α. Λόη, Δ. Μαλταμπέ, Ε. Ματσούκη, Ε. Μιχαλακοπούλου, Α. Παπατζανάκη, Ε. Παυλοπούλου, Β. Ρήνας, Ε. Σιδηροπούλου, Δ. Σκανδάλη, Π. Τανιμανίδης, Α. Τριανταφύλλου, Γ. Τσακίρης .

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.

Διάρκεια Έκθεσης: 14/12/2018 – 10/02/2019.

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων. Είσοδος Ελεύθερη.

          

Την Τετάρτη 19/12/2018 και ώρες 17:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις: «Ζωτική και αισθητική αξία πλαγκτού» (Ν. Φραγκοπούλου, Επίκ. Καθ. Τμήματος Βιολογίας Π.Π.) & «Οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες» (Ε. Χρήστου, Δ/ντής Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Μετά το πέρας των διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση από την ιστορικό τέχνης κα Δ. Γιακουμή.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3436 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top