Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 87 Προβολές

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2017-18 του κύκλου «Mαγναύρα»

magnavra

magnavra


Από τον κύκλο «μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο 2017-18. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ εκδηλώσεις σε θέματα που αφορούν στον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό.

Συγκεκριμμένα περιλαμβάνονται παρουσίαση του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων, διάλεξη για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρουσίαση μεγάλων Ελληνικών κέντρων της Μικράς Ασίας κατά την Αρχαιότητα, Θαλάσσιων Γαιωαρχαιολογικών Ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, μικρές ιστορίες από την Κωνσταντινούπολη, οδοιπορικό στον Πόντο, και από την Σιένα (Ιταλία) του 14ου αιώνα παρουσίασητου περίφημου έργου του Ambrogio Lorenzetti «Η Καλή και η Κακή Διακυβέρνηση της πόλης».

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαίας -Μιχαλακοπούλου 58 στην Πάτρα- με είσοδο ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο, και τελούν υπό τη χορηγεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων παρατίθεται στην ιστοσελίδα του κύκλου «μαγναύρα», όπου πριν κάθε εκδήλωση αναρτάται η εκάστοτε Πρόσκληση και σχετικές λεπτομέρειες.

Οι ακριβείς ημερομηνίες έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2017, και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση εκείνων του 2018. Για προσωπική και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί κανείς να εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο της «μαγναύρας» συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στην κεντρική ιστοσελίδα.

Ο κύκλος «μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό αποτελεί ανεξάρτητη εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών της Πάτρας, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, για την οργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν στον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων των πολιτισμών με τους οποίους αυτός έχει διαχρονικά αλληλεπιδράσει. Η κύρια έμφασή του είναι στις παραδοσιακές εστίες του ευρύτερου ελληνισμού στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς όμως να παραγνωρίζονται άλλες παλαιές ή νεώτερες εστίες.

Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της «μαγναύρας» ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην δ/νση magnavra@gmail.com, ή τηλεφωνικά στο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων).

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2797 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top