Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 62 Προβολές

Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου

aluki_fb

aluki_1


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας ανακοινώνει την διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο«Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», αφιερωμένη στον Υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου, με στόχο την ανάδειξή του καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αιγιάλειας για το μοναδικό αυτό οικοσύστημα.

Η περιοχή του Υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου είναι ένα τοπίο μεγάλης φυσικής σημασίας και θεσμοθετημένη προστατευόμενη περιοχή, μοναδικού φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος. Αποτελεί το τελευταίο φυσικό οικοσύστημα στην παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας και έναν απόλυτα προσβάσιμο τόπο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Η ανάδειξη του είναι ζήτημα προτεραιότητας μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς καθώς και την τουριστική προβολής της Αιγιάλειας αφού ενδείκνυται για ήπιες μορφές τουρισμού.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου, ενώ θα συνδυαστεί με εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εστιάσει στο φυσικό οικοσύστημα της Αλυκής και την βιοποικιλότητά της με έμφαση στην ορνιθοπανίδα όπως και στις διαφορετικές φάσεις του υδροβιότοπου στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. απευθύνει κάλεσμα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που έχουν κατά καιρούς αποτυπώσει με το φακό τους τον υδροβιότοπο της Αλυκής και την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής της και επιθυμούν να μοιραστούν το υλικό τους για τις ανάγκες της έκθεσης. Επιπλέον του φωτογραφικού υλικού θα αξιοποιηθεί και οπτικοακουστικό υλικό (video).

Το υλικό αποστέλλεται στο email: dhkepaigialeias@gmail.com με την ένδειξη ProjectΑλυκή.

Τεχνικές Προδιαγραφές Φωτογραφικού Υλικού: Τα αρχεία να είναι μορφής  Jpeg, dpi 300, aspect ratio 3:2

Τεχνικές Προδιαγραφές Βίντεο: Τα αρχεία να είναι μορφής mp4 με κωδικοποίηση H.264 ελάχιστης διάρκειας 20 δευτερολέπτων και μέγιστης  5 λεπτών

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26910 22250Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top