Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 57 Προβολές

«Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια». Διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου

Η Μαρία (και οι άλλοι)
Η Μαρία (και οι άλλοι)

Η Μαρία (και οι άλλοι)


Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η SGAE (Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών της Ισπανίας) και το FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν ένα διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου με τίτλο «Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια». Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Ο κύκλος «Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια» φιλοδοξεί να αναδείξει το έργο των κινηματογραφιστών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να δώσει φωνή στους νεότερους και να προβάλει την ποικιλία του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου ως προς την μορφή και την θεματολογία. Η σειρά προβολών περιλαμβάνει τέσσερις πρόσφατες ισπανικές παραγωγές, στις οποίες η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση της μυθοπλασίας.

Τετάρτη 25/10, 18:00:  Η ανοιχτή πόρτα (2016), της Marina Szeresevsky
Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 84΄. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της σκηνοθέτριας και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτησή της με το κοινό.
Η Ρόζα είναι μία πόρνη, όπως ήταν η μαμά της, η Αντονία –η οποία τώρα πιστεύει πως είναι η διάσημη τραγουδίστρια Σάρα Μοντιέλ- και της κάνει τη ζωή κόλαση. Η Ρόζα δεν έχει μάθει πώς να είναι ευτυχισμένη, αλλά ίσως η εμφάνιση ενός νέου μέλους στην ήδη παράλογη οικογένειά της, της δώσει επιτέλους εκείνη την ευκαιρία.

Τετάρτη 25/10, 20:00: Στάχτες (2016), του Llàtzer Garcia
Δραματική, Διάρκεια: 85΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Ζάκομπ το ξεχνά τελείως. Η σχέση με την αδελφή του Ρουθ και την φίλη του Άλμπα αλλάζει και οδηγεί τις ζωές τους στα άκρα και σε σύγκρουση με τις κοινωνικές συμβατικότητες.

Πέμπτη 26/10, 18:00: Θάνατος στην Λα Αλκάρρια (2015), του Fernando Pomares
Μιούζικαλ, western, Διάρκεια: 83΄. Κατάλληλη για όλους.
Ένα μινιμαλιστικό μιούζικαλ στην περιοχή της Λα Αλκάρρια. Δυο αδέλφια μουσικοί ταξιδεύουν μέσα από τις ρίζες τους και στη διάρκεια του ταξιδιού ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, μουσική και στίχους που θυμίζουν έναν κόσμο που υπήρξε αλλά χάθηκε. Η ταινία είναι ένα ποίημα που υμνεί την τέχνη των αδελφών Κουμπέρο και του κόσμου που εκπροσωπούν τα τραγούδια τους.  Μια ταινία αισθήσεων, σιωπών, και καλής λαϊκής μουσικής, έντονης και προσωπικής.

La muerte en La Alcarria

Θάνατος στην Λα Αλκάρρια


Πέμπτη 26/10, 19:30: Η Μαρία (και οι άλλοι) (2016), της Nely Reguera
Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 92΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.
Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.


Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, 18:00 & 20:00
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, 18:00 & 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη

Tagged with:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 1997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top