Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 130 Προβολές

Πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

35301259_2

35301259_2


«Ξεχάστε ό,τι σας έχουν μάθει, αρχίστε να ονειρεύεστε»

Με αυτό το σύνθημα του γαλλικού Μάη γνώμονα και έχοντας συνείδηση των κοινωνικών συνθηκών η Πρωτοβουλία μαθητών Τρικάλων αποφάσισε φέτος να οργανώσει το πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

Όπως λένε οι ίδιοι:

«Ως μαθητές αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό στάση και να αντιδράσουμε στο διαχρονικό και οξυμένο ζήτημα του ρατσισμού που μαστίζει την κοινωνία μας. Σε μια πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Μέσω της συναυλίας προσπαθούμε να γίνουμε ρεαλιστές και να απαιτήσουμε το “αδύνατο”: να κάνουμε τα όνειρά μας, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, πραγματικότητα!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται αποκλειστικά από εμάς τους μαθητές χωρίς καμιά βοήθεια, που θα μπορούσε να διαστρεβλώσει τα μηνύματα που επιθυμούμε να μεταδώσουμε.

Με οδηγό λοιπόν το όνειρό μας για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, στις 16 του Ιούνη στο πρώτο αυτοοργανωμένο αντιρατσιστικό μαθητικό φεστιβάλ στην πόλη μας θα αποδείξουμε έμπρακτα με “όπλο” μας τη μουσική πως η δράση πέραν από αντίδραση πρέπει να είναι και δημιουργία. Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους το Σάββατο 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του τζαμιού Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, σημάδι της πολυπολιτισμικότητας στην πόλη μας, και ώρα 20:30 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αξία της διαφορετικότητας.

Στις 16 του Ιούνη κηρύττουμε την πόλη σε κατάσταση διαρκούς ευτυχίας.

Σημαία μας η ισότητα, όπλο μας η αλληλεγγύη, πατρίδα μας η γη».

Παίζουν: Kurz | The Poca Polas Band | Renovatio

Περισσότερες πληροφορίες: facebook event

35301Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top