Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 42 Προβολές

“ΑΘΗΝΑ 4 EVER” του Παντελή Φλατσούση – Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου

photo-by-Yiannis_Gizmo_Bererisα2

photo-by-Yiannis_Gizmo_Bererisα


Πώς σχετιζόμαστε με την πόλη που ζούμε; Ποιες είναι οι επιθυμίες, οι απογοητεύσεις, οι ματαιώσεις, οι ελπίδες των κατοίκων της πρωτεύουσας της χώρας; Τι αφηγούνται τα επάλληλα στρώματα αποθηκευμένης βιωμένης μνήμης που αποθηκεύονται στα κτίρια μέσα και έξω από τα οποία βιώνουμε τον χρόνο στην Αθήνα;

Επί σκηνής, ένας performer δίνει μια διάλεξη επιχειρώντας να ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι βιώνουν την πόλη τους αλλά και τους φόβους, τις επιθυμίες, τις ελπίδες, τις ματαιώσεις και τα όνειρά τους. Υλικό του το ίδιο το κτίριο και η ιστορία του, συνεντεύξεις κατοίκων της Αθήνας, αλλά και το ίδιο το κοινό. Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει στο φως τον τρόπο που οι κάτοικοι της Αθήνας βιώνουν την ζωή τους και να ανιχνεύσει την βιωμένη μνήμη της πόλης.

Οι κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας δεν έχουν αφήσει την ζωή στην Αθήνα ανεπηρέαστη. Γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια γίνονται αυτόπτες μάρτυρες αναδιαμορφώσεων στην πόλη, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση; Πώς συντίθεται η κοινωνική γεωγραφία της Αθήνας σήμερα;  Ποιες να είναι, άραγε, οι αλλαγές που έρχονται;

 

Ταυτότητα παράστασης

Τετάρτη 29 Μαΐου έως Κυριακή 2 Ιουνίου στις 21:00

Παλαιά αποθήκη χάρτου, Χρυσοσπηλιωτίσσης 3

(Ευγενική παραχώρηση χώρου, Ίδρυμα Χατζηκώνστα)

 

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

Δραματουργία: Ευθύμης Θέου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Παντελής Φλατσούσης

Σκηνικός Χώρος – Επιμέλεια κοστουμιών: Ελένη Στρούλια

Επιμέλεια Video: Γιάννης  Gizmo Μπερερής

 

Ερμηνεύει: Ευθύμης Θέου

Φωτογραφία: Γιάννης Gizmo Μπερερής

Η διάθεση δελτίων εισόδου για την παράσταση “ΑΘΗΝΑ 4 EVER” θα γίνεται αποκλειστικά από τον χώρο παρουσίασης (Χρυσοσπηλιωτίσσης 3) μια ώρα πριν την έναρξη.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3658 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top