Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 152 Προβολές

Σχολικά «χελιδονίσματα» 2019: Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια με μια φωλιά!

XELIDONOFOLIA_IMG_15731

XELIDONOFOLIA_IMG_1573


Για άλλη μια χρονιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, προσκαλεί τις σχολικές ομάδες να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» και να υποδεχτούν τα χελιδόνια, ένα βήμα πριν την άνοιξη, φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Με τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα το οποίο δυσκολεύονται να βρουν τα χελιδόνια μέσα στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές. Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι των παιδιών προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια μία έτοιμη κατοικία για τα μικρά τους και στα παιδιά την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά!

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Χελιδονίσματα» θα υλοποιηθεί στις 20, 21 & 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Η δράση έχει διάρκεια 75 λεπτά και περιλαμβάνει:

– Υποδοχή και παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι των χελιδονιών». Σύντομη ενημερωτική παρουσίαση για τα χελιδόνια και τις περιπέτειές τους στο μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι.

– Εκπαιδευτικό εργαστήριο (στεγασμένος χώρος). Οι μαθητές κατασκευάζουν μια φωλιά από πηλό, σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτών και των εμψυχωτών, αποθηκεύουν τη φωλιά σε κουτί ώστε να στεγνώσει σωστά και παίρνουν οδηγίες τοποθέτησής της.

Η συμβολική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 2,5€ ανά μαθητή/τρια. Η ημερομηνία και η ώρα επίσκεψης των σχολείων προκύπτει κατόπιν συνεννόησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε: τηλ. 210 2316977, park@ornithologiki.gr

Οδηγίες πρόσβασης και πληροφορίες για το Πάρκο «Α.Τρίτσης» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δείτε την περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας εδώ.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top