Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 194 Προβολές

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που εμφανίζεται να βρίζει ηλικιωμένη στη Μόρια – Διατάχθηκε ΕΔΕ και για τους υπόλοιπους

Screen-Shot-2018-10-20-at-3.49.07-PM

Screen-Shot-2018-10-20-at-3.49.07-PM


Την εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, την ανάκληση στις Υπηρεσίες τους καθώς και τη θέση σε διαθεσιμότητα ενός εξ΄αυτών για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«20-10-2018: Ανακοίνωση σχετικά με εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών για περιστατικό στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ανάκληση στις Υπηρεσίες τους και θέση σε διαθεσιμότητα ενός εξ΄ αυτών

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση.


Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που απαιτούσε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ένστολων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών».

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top