Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 86 Προβολές

Σε Ελλάδα και πΓΔΜ, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις εξορύξεις χρυσού

25182339_1971812596392471_1328092851546367799_o

25182339_1971812596392471_1328092851546367799_o


Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Σε Ελλάδα και πΓΔΜ, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Η συζήτηση που γίνεται αυτή την περίοδο για το όνομα της πΓΔΜ, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς μας αντιπάλους. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Καναδική Eldorado που απειλεί την ακεραιότητα του τόπου μας, και αντίστοιχα οι κάτοικοι της πΠΓΔΜ αγωνίζονται να σώσουν τον τόπο τους από την Καναδική Euromax Resources και άλλες εταιρείες.

Απ’ τη Χαλκιδική, στο Κιλκίς, στη Strumica, οι πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται για τα σύνορα, όπως δεν ενδιαφέρονται για τα δάση και τα νερά. Κοιτάνε μόνο τι υπάρχει κάτω από τη γη και πόσα θα κερδίσουν. Στον αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές που λεηλατούν τη γη μας, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι στην Ελλάδα και την πΓΔΜ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Έχουμε ήδη βρεθεί μαζί στους αγώνες και θα ξαναβρεθούμε στους επόμενους, γιατί πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη και η σύνδεση των κινημάτων είναι σημαντική αν θέλουμε να νικήσουμε. Οι μαριονέτες των Καναδών σε κάθε μεριά των συνόρων μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται ως πατριώτες και υπερασπιστές του τόπου.

Δεν μας ξεγελούν όμως.

Οι πολυεθνικές τρίβουν τα χέρια τους όταν “σκοτώνονται οι λαοί, για τ’ αφέντη το φαΐ”. Εμείς βάζουμε πάντα απέναντί τους την αλληλεγγύη των κινημάτων και την πραγματική υπεράσπιση του τόπου μας.

———————–

Η φωτογραφία είναι από τις 8/12/2017 στο Valandovo της ΠΓΔΜ όπου πραγματοποιήθηκε μαζική δράση ενάντια στις εξορύξεις που ξεκινούν στην περιοχή. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική ήταν εκεί για να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων. Όπως αναφέρει σε σχόλιο της η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού “Οι αγώνες ενάντια στις ληστρικές εξορυκτικές πολυεθνικές μας ενώνουν!”Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top