Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 73 Προβολές

Σεμινάρια για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς στην Πάτρα, από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις»

kallipolis

kallipolis


Το πώς «Εγώ, Εσύ… Εμείς…» μπορούμε να «Δυναμώσουμε Μαζί», θα δουλέψουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και τη φετινή χρονιά στα σεμινάρια που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά ψυχικής υγείας μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και η ενίσχυση τους στον ρόλο του εμψυχωτή. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και του εαυτού, που αποτελούν σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Στο τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε όλες τις συναντήσεις της εκπαίδευσης θα προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή το εκπαιδευτικό υλικό.

Τα σεμινάρια, διάρκειας 12 ωρών πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι δωρεάν. Το σεμινάριο των δασκάλων ξεκινάει τον Οκτώβριο ενώ το σεμινάριο των Νηπιαγωγών τον Ιανουάριο και πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, «Καλλίπολις» Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35 (1ος όροφος).

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κ. Κυρίτση Βίκυ, Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη σεμιναρίων στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης 2610.226948, 2610.623290.

kallipolis-2017

Tagged with:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • «Φοβού τους χουντικούς και δώρα φέροντας»

  «Φοβού τους χουντικούς και δώρα φέροντας»

  Η εφημερίδα Espresso τιμά τη χούντα προσφέροντας στους αναγνώστες της, το Σάββατο 21 Απριλίου, δύο cd και όπως διαβάζουμε στην
 • Telegraph Road

  Telegraph Road

  Το παρακάτω κειμενάκι έχει μία ιδιαιτερότητα. Θα  πρότεινα να διαβαστεί από τους πιθανούς και «απίθανους» αναγνώστες του, αφού πρώτα κάνουν
 • Η ζωή στα όρια για μια ανάσα ελευθερίας

  Η ζωή στα όρια για μια ανάσα ελευθερίας

  Εμείς δεν θέλουμε ήρωες, δεν θέλουμε θυσίες. Εμείς θέλουμε ανθρώπους ελεύθερους. Να σκέφτονται ελεύθερα, να δρουν ελεύθερα, να φτάνουν τη
 • Άκαρπη γη μέσα

  Άκαρπη γη μέσα

  Αυτές, κάποτε ήταν εγκλωβισμένες με το πρόσωπό τους κολλημένο στο τζάμι. Ανήμπορες να γευτούν το παραέξω, προσηλωμένες με φτερά μαραζωμένα
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2166 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top