Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 202 Προβολές

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι

ladopoulos1

ladopoulos1


Κάποια πράγματα, όταν τα βλέπουμε και τα ακούμε συχνά, όταν τα συνηθίζουμε, χάνουν το νόημα και την αξία τους. Προσπερνάμε τις λέξεις, χωρίς καν να τις ακούμε, χωρίς να τις σκεφτούμε, χωρίς να αντιληφθούμε καν την ουσία τους.

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Άνθρωποι που λίγα χρόνια πριν, ζούσαν σε σπίτια. Άνθρωποι που δεν ήταν επιλογή τους να τα εγκαταλείψουν, ούτε αυτά, ούτε τις οικογένειες τους. Που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν μακρυά από τους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πολέμους, φτώχεια, σύνορα, συμφέροντα, πολιτικά παιχνίδια.

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Δεν είναι μια απλή πρόταση. Είναι μια κραυγή που τονίζεται στη λέξη «άνθρωποι», και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τη συνηθίσουμε και να την προσπερνάμε αβίαστα.
——————
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12:00, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» Πάτρας, για ακόμα μια φορά θα βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου για να μαγειρέψει με τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί γάλα εβαπορέ και ζάχαρη που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Είναι όλοι καλεσμένοι! Και αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει κάτι, η παρουσία του και μόνο είναι αρκετή.

* Νωρίτερα, την ίδια μέρα στις 11:00 η κοινωνική κουζίνα θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για όποιον θέλει να δώσει πράγματα και δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2521 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top