Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 242 Προβολές

Σταμάτης Κεσόγλου – «Φελίξ, ένα παραμύθι κι η ιστορία του κόσμου»

Felix

Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο που θέτει πολλές ερωτήσεις (όπως ας πούμε «Πού είναι αυτό το Μακριά;» και «Τι κρύβει η νύχτα μέσα στο σκοτάδι της;»), αλλά σίγουρα δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Αν τις είχε, το βιβλίο αυτό θα ήταν ένα άλλο βιβλίο: ο Φελίξ όμως το πήρε από νωρίς απόφαση ότι δεν ήθελε να είναι ένα άλλο βιβλίο κι ότι το πιο σωστό είναι να είσαι πάντα αυτό που είσαι.

Και τι είναι λοιπόν ο Φελίξ; Ένα βιβλίο για μεγάλους ή ένα βιβλίο για μικρούς; Ένα αστείο παραμύθι ή μια συνοφρυωμένη ιστορία του κόσμου; Ένα αγόρι που ζει στην Πολιτεία των Ανθρώπων με τα γαλάζια μάτια ή ένα αγόρι που ζει σήμερα στη δική μας Πολιτεία;

Το Φελίξ, ένα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου είναι ένα αλληγορικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα, την κοσμογονία, για ένα ταξίδι αυτογνωσίας και γνώσης του κόσμου που μας περιβάλλει. Πρωταγωνιστεί ένα αγόρι, ένας μάγος, μια νύχτα, το πρώτο αστέρι του κόσμου, ένα ποτήρι, μια γη και ένα ψαράκι. Ένα παραμύθι-κοσμογονικός μύθος, για παιδιά από 5 ετών, που θα το μοιραστούν με τους γονείς τους, για μικρούς αναγνώστες που θα αναγνωρίσουν τον Φελίξ και, βέβαια, για ενήλικες. Γιατί δεν είναι μόνο ένα παραμύθι αλλά και η ιστορία του κόσμου.Καλογραμμένο, έξυπνο, πρωτότυπο! Μια ιστορία συγκινητική, ειλικρινής, αθώα, όπως οι πρώτες απορίες των παιδιών.

Ο Σταμάτης Κεσόγλου γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο ΑΠΘ και τώρα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το πρώτο του βιβλίο έχει τίτλο Η γη της Λόρνας και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 από τις Εκδόσεις Πατάκη.

«Φελίξ Ένα Παραμύθι κι η Ιστορία του Κόσμου»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Σταμάτης Κεσόγλου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου
Α’ Έκδοση: Νοέμβριος 2017
Σελίδες: 72
Διαστάσεις: 15Χ20Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3002 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top