Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 66 Προβολές

Στέφαν Τσβάιχ – «Το χρέος που ξεπληρώθηκε αργά» (ανθολογία διηγημάτων)

to-xreos-pou-xeplirothike-arga

Μια έκδοση που περιλαμβάνει µια επιλογή από διηγήματα και νουβέλες ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς όλων των εποχών και προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη µια αναπάντεχη θεώρηση του πολυποίκιλου πεζογραφικού έργου του Στέφαν Τσβάιχ.

Περιλαμβάνονται οι ιστορίες:

– Το χρέος που ξεπληρώθηκε αργά
– Αυτός ήταν;
– Καλοκαιρινή νουβέλα
– Το χρονικό µιας κατάρρευσης
– Ταξίδι στο παρελθόν

«Η γραφή του Τσβάιχ είναι απολύτως ανθρωποκεντρική. Οι εναλλαγές των συναισθημάτων, οι οποίες προκαλούνται από κάποιο φαινομενικά τυχαίο εξωτερικό γεγονός, η διαχείρισή τους, ο τρόπος µε τον οποίο ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος µε τις πιο µύχιες σκέψεις του ή µε τους πιο µεγάλους φόβους του, περιγράφονται µε εξαιρετική ψυχολογική ακρίβεια και συνέπεια. Συναντάµε ανθρώπους µε εγγενή ροπή στην εξάρτηση, ανθρώπους που παραδίδονται στα πάθη τους µε µοιραίες συνέπειες, ανθρώπους που µπορούν να απολαμβάνουν στο έπακρο τη χαρά της ζωής, ανθρώπους λιγομίλητους, ανθρώπους διαχυτικούς. Ένα από τα γοητευτικά στοιχεία της γραφής του Τσβάιχ είναι η κλιμάκωση του συναισθήματος, η κορύφωση της εσωτερικής πάλης». από την εισαγωγή της μεταφράστριας

Ο πολυταξιδεμένος και πολυγραφότατος Stefan Zweig (Στέφαν Τσβάιχ) γεννήθηκε στη Βιέννη στις 28 Νοεµβρίου 1881. Ως το 1935 –αν εξαιρέσουµε τα πολυάριθμα ταξίδια του στο εξωτερικό– ζει στην Αυστρία (Βιέννη και Σάλτσμπουργκ). Μεταφράζει Βερλέν, Μποντλέρ και Βεράρεν, δηµοσιεύει ποίηση, νουβέλες, θεατρικά, δοκίμια, καθώς και τα περισσότερα έργα µιας µεγάλης σειράς βιογραφικών µελετών και λογοτεχνικών πορτρέτων για µεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος. Το 1933, µε την ανάληψη της εξουσίας από τους εθνικοσοσιαλιστές στη γειτονική Γερμανία, τα βιβλία του Τσβάιχ γίνονται στόχος της ναζιστικής προπαγάνδας. Το 1935 εγκαταλείπει οριστικά την Αυστρία, εγκαθίσταται στο Λονδίνο και το 1940 αποκτά τη βρετανική υπηκοότητα. Το 1941 φεύγει για τις ΗΠΑ και αποκεί για τη Βραζιλία. Πικραμένος από τα πολιτικά γεγονότα και από το τέλος της εποχής, αυτοκτονεί µαζί µε τη γυναίκα του στις 23 Φεβρουαρίου 1942 στην Πετρόπολη, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

« Το χρέος που ξεπληρώθηκε αργά» (ανθολογία διηγημάτων)


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Στέφαν Τσβάιχ
Εισαγωγή – Ανθολόγηση – Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
Ημερομηνία έκδοσης: 10/05/2018
Σελίδες: 280
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3207 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top