Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 95 Προβολές

«Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, στο Θέατρο Λιθογραφείον

1.Παράσταση-Κολτές-Δ

1.Παράσταση-Κολτές---Δ.Γεωργαλάς,-Θ.-Κώτσης


Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 21.15

«Γι’ αυτόν τον λόγο σάς πλησιάζω, παρά την ώρα που είναι η ώρα όπου κανονικά ο άνθρωπος και το ζώο ρίχνονται άγρια ο ένας πάνω στο άλλο, πλησιάζω, εγώ, εσάς, με τα χέρια ανοιχτά και τις παλάμες στραμμένες προς εσάς, με την ταπεινότητα εκείνου που προσφέρει απέναντι σε εκείνον που αγοράζει, με την ταπεινότητα εκείνου που κατέχει απέναντι σε εκείνον που ποθεί…»

Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, στο Θέατρο Λιθογραφείο στην Πάτρα. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα και θα παιχτεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 21.15, στο Θέατρο Λιθογραφείο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές. Ο Bernard-Marie Koltes είναι ένας από τους σημαντικότερους και ευρέως παιγμένους γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Αναδύθηκε αμέσως ως η πιο χαρακτηριστική και δραματική φωνή που ανανέωσε το γαλλικό και το διεθνές θέατρο. Ο Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, γεννημένος σε μια μεσοαστική οικογένεια στο Μετζ το 1948, ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου στα 20 χρόνια του, συγκλονισμένος από την ερμηνεία της ηθοποιού Μαρί Καζαρές στη Μήδεια. Τα έργα του Κολτές είναι από τα πλέον γνωστά και ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς θεατρικούς συγγραφείς του κόσμου, έχοντας δει όλα τα δημιουργήματά του να ανεβαίνουν επί σκηνής. Πέθανε το 1989 στο Παρίσι.

Ο Κώστας Ζάπας, γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα «Ένας Πελάτης κι ένας Ντίλερ. Μια συναλλαγή. Δύο άντρες. Δύο πολεμιστές. Δύο σύμβολα ενός κόσμου πριν την έλευση του πολιτισμού, όπου επικρατούσαν τα ένστικτα. Αλλά κι ενός μετα-πολιτισμού που έρχεται και είναι το ίδιο ακραίος, ενστικτώδης, ακαριαίος. Δύο αρχέγονοι άνθρωποι που όμως καθρεφτίζουν την σύγχρονη κοινωνία όσο κανείς.»

Συντελεστές:

Συγγραφέας : Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας
Μετάφραση Δημήτρης :Δημητριάδης
Σκηνικά – κοστούμια : Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί :Δημήτρης Κουτάς
Βοηθός παραγωγής Ελλη Τσιτσιπά
Sound design Ηλίας Φλάμμος
Σχεδιασμός αφίσας: Βασίλης Τίκος
Φωτογραφίες παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης

 

Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 21.15

Θέατρο Λιθογραφείο | Μαιζώνος 172Β, Πάτρα

Διάρκεια: 75΄

Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ  κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2610328394, 6939835990

facebook eventΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3658 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top