Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 159 Προβολές

«Στο θέατρο» – Ανδρέας Κατερινόπουλος & the amplified ensemble

11986298_10206970844045257_155585945_o (1)

11986298_10206970844045257_155585945_o (1)


«Μία ξεχωριστή μουσική και θεατρική παράσταση βασισμένη στα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη H Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια & Η Γειτονιά των Αγγέλων»

Η θεατρική και μουσική παράσταση  «Στο θέατρο» ανεβαίνει τον Απρίλιο στο Faust Theater τις Τετάρτες 18/4 & 25/4.

«Στο θέατρο» θα παρακολουθήσουμε  ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble») μουσικής και λόγου, να μας αφηγείται και να μας ερμηνεύει σε απόλυτη συνάρτηση με την θεατρική πράξη ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης.

Μουσικές και λέξεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού μεν κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα Αναφιώτικα και ίσως στο βάθος του ακούγεται ένα μπουζούκι.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, με ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble») έρχεται με την παράσταση του «Στο Θέατρο» και επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων του και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο δίνοντάς τους νέο νόημα, τις Τετάρτες του Απριλίου στο Faust theater. Εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη σε μεταβολή του καλλιτέχνη σφραγίζουν την παράσταση.

11


Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από την προσωπική του πορεία, τραγούδια και μουσικές που αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον ποιητικό και θεατρικό λόγο και  τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. «Στο θέατρο» ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ράνια Νικολούλη. H Στέλλα και ο Μίλτος (από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια») του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας (από το έργο «Η γειτονιά των Αγγελων») Kινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, το φως του Καβάφη μελωποιημένο, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα, ένα ερωτικό Σμυρνέικο, ένα παραδοσιακό αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

Τρεις Τετάρτες, τρεις ξεχωριστές παραστάσεις, δύο χαρισματικές φωνές. Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος καλεί στην σκηνή αγαπημένους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του δίνοντας ο καθένας τη δική του κατάθεση σε μια ξεχωριστή παράσταση. Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο «Στο Θεάτρο», συνομιλούν με την θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων, των ποιημάτων και των τραγουδιών .

Η Παράσταση «Στο Θέατρο» πήρε τον τίτλο της από το ομώνυμο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη.


Σύλληψη: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Ερμηνεύει: Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ράνια Νικολούλη
Επιλογή κειμένων: Ανδρέας Κατερινόπουλος – Ράνια ΝΙκολούλη

Αmplified ensemble
Πιάνο: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Τσέλο: Σταύρος Παργινός
Κιθάρα: Κώστας Μπουρόπουλος
Mπουζούκι-Μαντολίνο: Νίκος Κρέτσης
Κρουστά: Στέφανος Ψαραδάκης
Ηθοποιός: Ράνια ΝΙκολούλη
Slide show-Φωτογραφίες: Kωνσταντίνος Ρίζος / photomium.gr

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
Τετάρτες 18 και 25 Απριλίου, Ώρα 21:00

Τοποθεσία:
Θέατρο FAUST, ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12 / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ / ΑΘΗΝΑ
Πρόσβαση: Ηλεκτρικός | Σταθμός Ομόνοια & Θησείο
Metro | Σταθμοί Μεταξουργείο, Κεραμεικός
Λεωφορεία | 049, 21, 813, 815, 838, 856, 914, Β18, Γ18

Εισιτήρια:
8 ευρώ

Προπώληση:
www.viva.gr


Πληροφορίες:
www.faust.grΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top