Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 70 Προβολές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία

diamartyria-ellinoisrailinis-symmaxias

diamartyria-ellinoisrailinis-symmaxias


Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εθνικής άμυνας τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 18:00 ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία στο πλαίσιο της οποίας πλοίο του ελληνικού στρατού αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη προκειμένου να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό.

Όπως καταγγέλλεται:

Το πλοίο του ελληνικού στρατού «Προμηθέας» αγκυροβόλησε την Τρίτη στο λιμάνι της Χάιφα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, ώστε να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των Ελλήνων Δόκιμων με πλοία του ισραηλινού Ναυτικού σε θέματα επικοινωνίας, επίθεσης και αντιδράσεις ασκήσεων.

Το Ισραηλινό ναυτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαρκούς επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στην Λωρίδα της Γάζας και είναι υπεύθυνο για τις αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις του, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους αμάχους, μέσα στους οποίους και παιδιά, που κάνανε το «λάθος» να παίζουν στην παραλία.

Επίσης το Ισραηλινό ναυτικό είναι αυτό που κρατάει αποκλεισμένη την Λωρίδα της Γάζας εκ’ θαλάσσης, βυθίζοντας ψαροκάικα και δολοφονώντας τους Παλαιστίνιους ψαράδες που υπερβαίνουν τα στενά όρια που έχουν επιβάλει οι Σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και εμπλέκει την χώρα ολοένα και περισσότερο στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που σφετερίστηκε το όνομα της Αριστεράς, μιλούσε προεκλογικά υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα, οικειοποιώντας έτσι την ατζέντα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και κατέληξε σήμερα να είναι το μεγαλύτερο πιόνι των ΝΑΤΟϊκών και σιωνιστικών συμφερόντων ενισχύοντας τον ιμπεριαλιστικό άξονα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής μέσω της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την ελληνική κυβέρνηση που εντείνει την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εις βάρος του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Ο εχθρός των λαών είναι κοινός και έχει όνομα. Είναι ο ιμπεριαλισμός, που θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και λεηλατημένη με πρόσχημα την κρίση και την Παλαιστίνη υπό σιωνιστική κατοχή.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αντίθεσής μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στις 18:00.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

diamartyria-ellinoisrailinis-symmaxias-2

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2786 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top