Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 422 Προβολές

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Αττική

keelpno

keelpno


Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με έκτακτη ανακοίνωσή του ξεκινά την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου μεγάλη ανάγκη υπάρχει για τα παρακάτω είδη:

– Γάζες
– Betadine
– Fucidin
– Παιδικές πάνες
– Μωρομάντηλα
– Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α)

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στο κτίριο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επί της οδού Αγράφων 3-5 Μαρούσι, για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο τηλέφωνο 6944987730.

————-

Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104). Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα για να αφήσει την προσφορά του.

Επίσης όποιος θέλει:

– Να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμό, φάρμακα κ.λ.π.) μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 22940-91455, 22940-99645, 22940-92244

– Να παραχωρήσει χώρο για φιλοξενία των πληγέντων μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα, 2294320514, 2294320517
– Να προσφέρει εθελοντική εργασία μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 22943-20552 ή να προσέρχεται στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο (Πρώην Αμερικάνικη Βάση). Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και σταθμός πρώτων βοηθειών.

Το Δημοτικό κτίριο Νέας Μάκρης θα παραμείνει ανοικτό προκειμένου να απευθύνονται οι πληγέντες για πληροφορίες και να καταγράφονται τα στοιχεία τους. Όποιοι από τους πληγέντες έχουν βρει κατάλυμα σε ξενοδοχείο της περιοχής να απευθύνονται στο Δήμο προκειμένου να καταγραφούν ώστε να καλυφθούν τα έξοδά τους.

————-

Το Θριάσιο Νοσοκομείο ανακοίνωσε πως λόγω των αυξημένων αναγκών για την κάλυψη των πυροπαθών με αίμα η αιμοδοσία του Νοσοκομείου την Τρίτη 24/07/2018 & την Τετάρτη 25/07/2018 θα παραμείνει ανοιχτή από 9:00 έως και 20:00.

————-

Η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε πως οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

– Εμφιαλωμένα νερά
– Χυμούς
– Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
– Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

————-

 

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3688 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top