Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 116 Προβολές

Συγκέντρωση παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα στο Hot Spot της Μόρια

to-spiti-twn-gynaikwn

to-spiti-twn-gynaikwn


«Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση» κάνει έκκληση για συγκέντρωση παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα στο Hot Spot της Μόρια, στη Λέσβο.

Όπως αναφέρουν:

Πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κάθε Κυριακή 20:00 – 22:00, και κάθε Τετάρτη 19:30-21:30, συγκεντρώνουμε παιχνίδια, που δεν χρειαζόμαστε, ξεχασμένα σε ντουλάπες και αποθήκες. Επιτραπέζια, μπλοκ ζωγραφικής, μπογιές, μαρκαδόρους, είδη χειροτεχνίας, παζλ κτλ, καθαρά και σε καλή κατάσταση, στο «Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδου 2, περιοχή Ψυρρή).

Η Αλληλεγγύη και η Αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας στα δολοφονικά σχέδια των κυβερνώντων τη χώρα, την Ε.Ε. και τον κόσμο.

Ανοίξτε τα σύνορα – Σταματήστε τους πολέμους.

Προσυπογράφουμε επείγουσα έκκληση συντρόφου που βρίσκεται στη Λέσβο ο οποίος θα παραλάβει ό,τι συγκεντρωθεί και θα εξασφαλίσει να το πάρουν τα προσφυγόπουλα στα χέρια τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο Hot Spot της Μόριας συνεχίζουν να είναι ανεπίτρεπτες για χιλιάδες πρόσφυγες και για πάρα πολλά παιδιά, ανάμεσα τους και ασυνόδευτα, από εμπόλεμες περιοχές.

Τίποτε δεν άλλαξε από πέρσι και δεν ξεχνάμε τους νεκρούς από την παγωνιά. Μπήκαμε ήδη στο Χειμώνα και όλα δυσκολεύουν. Οι νεροποντές, το κρύο, η αδυσώπητη αβεβαιότητα για το αύριο, οδηγούν στην απελπισία, τη βία και το αναπότρεπτο. Τα παιδιά έχουν βασικές ανάγκες, που μένουν διαρκώς ακάλυπτες.

Γι αυτό, ας ανταποκριθούμε, όσο μπορούμε, σε μια βασική τους ανάγκη, στο παιχνίδι, να συγκεντρώσουμε παιχνίδια γι αυτά, να ανθίσει έστω ένα χαμόγελο στα χείλη τους, στις απάνθρωπες συνθήκες που είναι αναγκασμένα να ζουν, χωρίς κατάλληλα καταλύματα, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό πόσιμο, χωρίς αρκετές τουαλέτες, χωρίς νερό για πλύσιμο, χωρίς ελπίδα, και ενώ πλησιάζουν οι γιορτές.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top