Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 226 Προβολές

“The 3rd Man element” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με την Ευγενία Λουπάκη

Eygenia-Loupaki-photo-2017

Eygenia-Loupaki-photo-2017


Το The 3rd Man Element είναι ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από 2 άτομα. Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) στο πιάνο, τα πλήκτρα και τα χρηστικά αντικείμενα, και τον Βασίλη Ποδαρά (μέλος του Next Step Quintet) στα τύμπανα.

Το τρίο συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που υπάρχουν, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο. Κάθε μουσική σύμπραξη θα είναι μοναδική και δε θα επαναλαμβάνεται.

Το project The 3rd Man Element ξεκίνησε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την Πέμπτη 26/10/2017, ως μουσικός θεσμός με διάρκεια. Πρώτος καλεσμένος ήταν ο Φώτης Σιώτας.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου καλεσμένη θα είναι η ραδιοφωνική παραγωγός, δημοσιογράφος και ποιήτρια Ευγενία Λουπάκη. Το κυρίως υλικό για τον αυτοσχεδιασμό θα αντληθεί από τα  ποιήματα των τριών ποιητικών συλλογών της, με πιο πρόσφατη την συλλογή Το σπίτι από μακριά (εκδόσεις Μελάνι, 2017).

Επόμενα live των The 3rd Man Element την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Καλεσμένος ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 21:00
Είσοδος: 6 ευρώ
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α Κυψέλη, Αθήνα
τηλ.: 213 0040496 & 6945 348445

The-3rd-Man-Element


Η ιστορία του project The 3rd Man Element

Το σχήμα είναι ένα side-project του Χρήστου Αλεξόπουλου. Στο παρελθόν έχει περάσει δύο φάσεις κατά τις οποίες ο πυρήνας του σχήματος αποτελούταν από τους Αλεξόπουλο και Socos (κιθάρες).

Η πρώτη φάση διήρκεσε από το 2005 ως το 2007 με live που έγιναν στο ιστορικό Μικρό Μουσικό Θέατρο στο Κουκάκι με 10 εμφανίσεις. Όταν οι Αλεξόπουλος και Socos ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, ο δε Αλεξόπουλος στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Το σχήμα επαναδραστηριοποιήθηκε για τη δεύτερη φάση του το 2013 δίνοντας τέσσερα live. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δυο μουσικοί άνοιξαν τότε έναν καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης. Εμφανίστηκαν σε Six Dogs, Bios και Knot Gallery. Καλεσμένοι των 3rd Man ήταν ανά περίσταση ο Στέλιος Ρωμαλιάδης (Lüüp), ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο ντράμερ Άκης Περδίκης και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Αυτήν την περίοδο το σχήμα, ανανεωμένο, έχει μπει στην 3η φάση του η οποία είναι πολύ διαφορετική καθώς ο Socos έχει αποχωρήσει από το σχήμα και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Ποδαράς. Ο πυρήνας του τρίο θα είναι σταθερός ως προς τη σύσταση αλλά και ως προς τα όργανα που θα χρησιμοποιούνται.

Πρόθεση του σχήματος είναι να καλέσει ως ‘3rd Man’ μουσικούς απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2711 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top