Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 41 Προβολές

“The 3rd Man element” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με τον Γιώργο Κοντραφούρη

The 3rd Man Element (1)

The 3rd Man Element (2)


Τρεις ιδιαίτεροι μουσικοί συναντιούνται στη σκηνή για μία και μόνη φορά και δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Κάθε μουσική σύμπραξη είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται.

Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος The 3rd Man Element αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) στο πιάνο και τα πλήκτρα, και τον Βασίλη Ποδαρά (μέλος του Next Step Quintet) στα τύμπανα.

Το τρίο συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που υπάρχουν, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου καλεσμένος είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης (keyboards και live electronics).

Με την εμφάνιση της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εμφανίσεων The 3rd Man Element για τη σεζόν 2017-2018. Προηγήθηκαν οι εμφανίσεις με την Ευγενία Λουπάκη (20/11) και τον Φώτη Σιώτα (26/10) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:00
Είσοδος: 6 ευρώ
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α Κυψέλη, Αθήνα
τηλ.: 213 0040496 & 6945 348445

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια).

Η ιστορία του project The 3rd Man Element

Το σχήμα είναι ένα side-project του Χρήστου Αλεξόπουλου. Στο παρελθόν έχει περάσει δύο φάσεις κατά τις οποίες ο πυρήνας του σχήματος αποτελούταν από τους Αλεξόπουλο και Socos (κιθάρες).

Η πρώτη φάση διήρκεσε από το 2005 ως το 2007 με live που έγιναν στο ιστορικό Μικρό Μουσικό Θέατρο στο Κουκάκι με 10 εμφανίσεις. Όταν οι Αλεξόπουλος και Socos ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, ο δε Αλεξόπουλος στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Το σχήμα επαναδραστηριοποιήθηκε για τη δεύτερη φάση του το 2013 δίνοντας τέσσερα live. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δυο μουσικοί άνοιξαν τότε έναν καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης. Εμφανίστηκαν σε Six Dogs, Bios και Knot Gallery. Καλεσμένοι των 3rd Man ήταν ανά περίσταση ο Στέλιος Ρωμαλιάδης (Lüüp), ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο ντράμερ Άκης Περδίκης και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Αυτήν την περίοδο το σχήμα, ανανεωμένο, έχει μπει στην 3η φάση του η οποία είναι πολύ διαφορετική καθώς ο Socos έχει αποχωρήσει από το σχήμα και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Ποδαράς. Ο πυρήνας του τρίο θα είναι σταθερός ως προς τη σύσταση αλλά και ως προς τα όργανα που θα χρησιμοποιούνται.

Πρόθεση του σχήματος είναι να καλέσει ως ‘3rd Man’ μουσικούς απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2721 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top