Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 39 Προβολές

«The Camp», μια συνεργασία της PJ Harvey και του Ramy Essam για τους πρόσφυγες

the camp

the camp


Η PJ Harvey και ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης Ramy Essam συνεργάστηκαν για το νέο κομμάτι «The Camp» ελπίζοντας στην ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη για την περίθαλψη και την εκπαίδευση των εκτοπισμένων παιδιών προσφύγων στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου.

Οι καλλιτέχνες θα δωρίσουν όλα τα καθαρά κέρδη από το κομμάτι στην Beyond Association, μια μη κυβερνητική οργάνωση του Λιβάνου. Η Beyond Association προσφέρει πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη κυρίως μέσω art therapy, νευρο-φυσιοθεραπείας και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την κλίμακα της κρίσης στο Λίβανο, μια χώρα των 4 εκατομμυρίων που τώρα φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία», δήλωσε ο φωτορεπόρτερ Giles Duley, οι φωτογραφίες του οποίου παρουσιάζονται στο βίντεο του κομματιού, που επεξεργάστηκε ο Rick Holbrook.

Και συμπληρώνει:

«Οι υποδομές της χώρας βρίσκονται στα όριά τους και η κατάσταση αυτή είναι πιο απελπιστική στην κοιλάδα Bekaa. Υπάρχουν όμως κάποιες οργανώσεις που κάνουν απίστευτη, αποτελεσματική και ανιδιοτελή εργασία στην περιοχή. Αν επισκεφτεί κανείς τα σχολεία τους και να παρακολουθήσει τα προγράμματά τους, βλέπει την ελπίδα – και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υποστηρίξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2277 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top