Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 124 Προβολές

“The Observatory” – Νέο άλμπουμ από τους Mask of Prospero

mask-of-prospero-cover-fb

mask-of-prospero-cover


Οι Αθηναίοι Modern Atmospheric/progressive metallers “Mask of Prospero” αφού ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Symmetric Records του Bob Katsionis, προχωρούν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς.

Το άλμπουμ τιτλοφορείται “The Observatory” με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας την 16 Απριλίου 2018. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αρχικά σε πολυτελές 6-page Digipak & booklet (που θα είναι διαθέσιμο κυρίως μέσω της διεύθυνσης symmetric records.bandcamp.com) ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση στην πρωτοποριακή μορφή του Icon Disc για iPhone & Android κινητά/τάμπλετ.

Το εξώφυλλο και artwork επιμελήθηκε ο κιθαρίστας της μπάντας Nick Letsios.

Για το στιχουργικό περιεχόμενο αλλά και την κατεύθυνση του άλμπουμ μιλάει ο τραγουδιστής και βασικός στιχουργός Christos Kontoulis: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα συναισθηματικά φορτισμένο δίσκο ο οποίος πραγματεύεται τη σύγχρονη κοινωνική προκατάληψη, την παθητικότητα και τη νωθρότητα που κατακλύζουν το άτομο κάνοντάς το ανίκανο να νιώσει ή να σκεφτεί. Πειραματιστήκαμε με πολλούς ατμοσφαιρικούς ήχους και έντονες “ανοιχτές” μελωδίες εισάγοντας τόσο τις post επιρροές μας όσο και βαριά djent ρυθμικά αλλά και περίπλοκα ρυθμικά grooves. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε βαρύ συναισθηματικό κλίμα στον ακροατή και με τη βοήθεια του παραγωγού μας Bob καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα άλμπουμ για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι τόσο τεχνικά όσο και καλλιτεχνικά αλλά και να δώσουμε ένα πρώτο στίγμα του προσωπικού μας ήχου που θα συνεχίσει να εξελίσσεται».


“The Observatory” Tracklisting

1. Dust in the Sky
2. Drown in Grey
3. Frozen in Time
4. The Portrait
5. The Journey
6. The Way Back Home
7. The Observatory
8. Ignorance
9. This Road Leads to Desolation

Το “The Observatory” αποτελεί την τρίτη στη σειρά κυκλοφορία της Symmetric Records ακολουθώντας το δεύτερο άλμπουμ των Terra Incωgnita “Fragments Of A Ruined Mind” και το 5ο σόλο άλμπουμ του ίδιου του Bob Katsionis με τίτλο “Prognosis & Synopsis”.

Mask of Prospero: maskofprospero.bandcamp.com | facebook | soundcloud | youtube

mask-of-prospero

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2628 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top